Quantcast

Suomalaistoivo taistelee historiallisesta mestaruudesta rallicrossin MM-sarjassa – ”Hieno fiilis”

Jesse Kallio
Jesse Kallio. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tuusulalainen Jesse Kallio sijoittui toiseksi täyssähköautoilla kilpailtavassa rallicrossin MM-sarjan RX2e-luokan osakilpailussa Belgian Spassa sunnuntaina.

Ensimmäistä kertaa ajettavassa RX2e-sähköluokassa on vielä yksi osakilpailu ajamatta, mutta jo nyt Kallion tulos tietää varmuudella vähintään kakkossijaa sähkösarjasta.

Kallio ajoi Span neljässä alkuerässä yhden voiton ja kolme kakkossijaa. Semifinaaliin suomalaiskuljettaja starttasi paalupaikalta ja ajoi ykkösenä maaliin. Finaalissa Kalliota odotti myös paalupaikka.

Suomalaiskuljettaja sai hyvän startin, mutta lähdön jälkeen vauhti hyytyi hetkeksi. Viereltä startannut Belgian Guillaume De Ridder nousi kärkeen ja piti paikkansa ruutulipulle saakka.

– Meinasi mennä loppuun asti hyvin, mutta ei ihan. Sain hyvä startin, mutta sitten tapahtui jotain. Starttiin tämä kisa tällä kertaa ratkesi. Autoni pyörät eivät lyöneet sillä tavalla tyhjää kuin niiden olisi pitänyt. Autoni puutui ja kaveri viereltä karkasi keulille. En tiedä, oliko autoni starttiasetuksissa sitten jotain väärin.

– Mutta hyvä viikonloppu minulta. Vain voitto tyydyttää, mutta tällä radalla oli vaikeaa päästä ohi. Myös kaveri edessäni ajoi hyvin ja virheittä, joten kaikki keinot oli pakko yrittää, mutta ei tällä kertaa. Palkintopallisijakin oli tänään hyvä vaihtoehto, Kallio muistutti Span varikolta.

Luokan yhteispisteissä Kallio ja De Ridder nousivat muilta tavoittamattomiin. Kun sarjasta on enää yksi osakilpailu ajamatta, belgialaiskuljettaja johtaa RX2e-luokkaa yhdeksän pisteen erolla Kallioon.

– Hieno fiilis siitä, että olen ensimmäisenä suomalaiskuljettajana yltänyt rallicrossin täyssähköautojen sarjan yhteispisteissä palkintopallille ja vähintään toiseksi. Hieno suoritus ja siihen voin olla tyytyväinen, mutta vielä olisi yksi kisa jäljellä ja mahdollisuudet nousta se yksi sija ylöspäin, Kallio sanoi.

RX2e-luokan päätösosakilpailu ajetaan Saksan Nürburgringillä marraskuun lopussa.

Katso alta kooste Belgian MM-osakilpailun RX2e-luokan tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389858″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat