Valtteri Bottas testasi taas uutta ralliautoa: ”Uskon, että osaan lentää”

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas. Kuva: Wolfgang Wilhelm/Daimler
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mercedeksen F1-tallin suomalaistähti Valtteri Bottas on päässyt jälleen ottamaan tuntumaa uuteen ralliautoon.

F1-kauden alku on viivästynyt koronaviruspandemian vuoksi, mutta Bottas on päässyt nauttimaan vauhdista suomalaisilla sorateillä. Bottas julkaisi perjantaina sosiaalisen median kanavillaan kuvia itsestään ralliauton ohjaamossa.

Tällä kertaa Bottas päästeli Skodan Fabia R5 -autolla, josta hänellä ei ole aiempaa kokemusta. F1-kuljettaja on ottanut tuntumaa nyt kaikkiaan kuuteen eri ralliautoon.

Nastolalainen on testannut uusimman sukupolven WRC-autoista Toyota Yaris WRC:tä, Citroen C3 WRC:tä ja Ford Fiesta WRC:tä, jolla hän kilpaili Arctic Lapland -rallissa tammikuussa 2019. Tämän vuoden Tunturiralliin Bottas osallistui vanhemman sukupolven Citroen DS3 WRC:llä. Lisäksi Bottas on testannut M-Sportin kehittämää Ford Fiesta R5 -autoa.

Skoda Fabia on osoittanut vahvuutensa R5-luokituksen autojen joukossa. Viime kaudella Kalle Rovanperä nappasi kyseisellä autolla WRC2 Pro -luokan mestaruuden MM-sarjassa.

Bottas nautti Skodan tarjoamasta vauhdin huumasta.

– Uskon, että osaan lentää, Bottas kirjoitti julkaisemiensa kuvien yhteyteen.

Jos kuvat eivät näy yläpuolella, voit katsoa ne täältä.

Bottas kertoi tammikuussa ajetun Tunturirallin yhteydessä, että hänet nähdään rallihommissa jatkossakin.

– Jos on aikaa ja löytyy järkeviä kisoja ja saa järkeviä diilejä tiimeihin, sitten rallien ajaminen kannattaa. Mutta kallis harrastushan ralli on, se on fakta, Bottas naureskeli Arctic-rallin jälkeen Rallit.fille.

– Ralli on tosi hauskaa ja haluan kehittyä siinä. En tiedä vielä seuraavasta rallista, mutta toivottavasti se tulee pian.

Lue myös: Valtteri Bottas selvisi seikkailusta ja parista sähläyksestään – ”Haluan kehittyä rallissa”

Lue myös nämä