Valtteri Bottas selvisi seikkailusta ja parista sähläyksestään – ”Haluan kehittyä rallissa”

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Citroenin ratissa Tunturirallissa. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Valtteri Bottas kerrytti rallikokemustaan viikonloppuna, kun SM-kauden avausosakilpailu Arctic Lapland -ralli ajettiin Rovaniemen ympäristössä.

Bottas teki vuosi sitten napapiirillä rallidebyyttinsä Ford Fiesta WRC -autolla, jolla hän sijoittui viidenneksi yleiskilpailussa. Tällä kertaa F1-tähdellä oli alla hieman vanhempi Citroen DS3 WRC, ja loppusijoitukseksi tuli yhdeksäs tila.

– Seikkailuhan se oli taas. Tänä vuonna olosuhteet olivat vaikeammat kuin viime vuonna. Silloin oli pirun kylmä, mutta keli oli selkeä eikä satanut lunta. Tänään minulla hiipui vauhti kokeneempiin kuljettajiin verrattuna, kun lunta tuli enemmän ja näkyvyys oli huonompi, Bottas sanoi Rallit.fille.

– Nämä olivat uusia olosuhteita ja kokemuksia minulle. Paljon tuli taas opittua rallista.

Bottas menetti perjantaina mahdollisuudet parempiin sijoituksiin, kun Citroen vieraili pari kertaa penkan puolella. Bottas jäi lopulta kymmenen minuutin päähän yleiskilpailun voiton ottaneesta Kalle Rovanperästä.

– Kolmospätkällä hävisin varmaan minuutin sählätessä, kun vedin penkkaan ihan huolella. Perjantain viimeisellä jarrutin pätkän lopussa mutkaan kymmenen metriä myöhemmin kuin ensimmäisellä ajokerralla. Auto meni penkkaan ja siellä oli heti puu vastassa. Auto pysähtyi puuhun ja jäi jumiin. Siinä meni kolme minuuttia, Bottas kertasi.

Lauantain erikoiskokeilla Bottaksella ei ollut ylimääräistä ohjelmaa, ja samalla hän nosti sijoituksensa takaisin kymmenen parhaan joukkoon.

– Uskon, että vauhdillisesti pystyin ajamaan ainakin yhtä hyvin kuin viime vuonna, jos laskee pois sähläilyt. Siinä mielessä kisa oli ihan hyvä.

Hyvää vaihtelua

Bottaksen päätyö on formula ykkösten puolella Mercedes-kuljettajana, mutta nastolalainen kokee saavansa hyvää vaihtelua arkihommiin rallin parissa. Bottas lupasi, että hänet nähdään tulevaisuudessakin ralliauton ohjaamossa.

– Jos on aikaa ja löytyy järkeviä kisoja ja saa järkeviä diilejä tiimeihin, sitten rallien ajaminen kannattaa. Mutta kallis harrastushan ralli on, se on fakta, Bottas naureskeli.

– Ralli on tosi hauskaa ja haluan kehittyä siinä. En tiedä vielä seuraavasta rallista, mutta toivottavasti se tulee pian.

Bottas on jo aloittanut valmistautumisensa tulevaan F1-kauteen. Kauden avausosakilpailu ajetaan maaliskuun puolivälissä Melbournessa.

– Maanantaina alkaa tehtaalla hommat. Meillä on tiimin kanssa palavereita ja simulaattoritöitä. Fysiikkatreenit alkoivat jo ennen joulua. Yritetään pitää välillä hauskaakin, jotta pystyy hymyssä suin ajamaan.

Bottaksella on vain yksi tavoite tulevalle kaudelle – voittaa F1-mestaruus. Isoin este unelmalle on oma tallikaveri Lewis Hamilton, jonka nujertamiseen Bottaksen pitää löytää tehokkaat keinot.

– Kyllä se konsti sieltä löytyy. En viitsi jakaa sitä, Bottas hymyili.

Lue myös nämä

  • Uusimmat