Valtteri Bottas esitti rallimiehen elkeitä – johtaa Rallycircuit-kilpailua avauspäivän jälkeen

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas. Kuva: Wolfgang Wilhelm/Daimler
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Formulatähti Valtteri Bottas on tunnetusti myös kova rallimies. Mercedeksen tallissa F1-sarjassa hopealle päättyneellä kaudella yltänyt Bottas osallistuu tänä viikonloppuna Etelä-Ranskassa ajettavaan Rallycircuit Cote d´Azur -kisaan. 

Lauantain avauspäivän viisi pikataivalta sujuivat upeasti Bottakselta, joka johtaa kilpailua. Bottaksen ero ennen isäntämaan Robert Consania on 19,3 sekuntia.

Bottaksen etuna on miehen kalusto, sillä suomalainen ajaa Citroen DS3 WRC:llä, kun suurimmalla osalla muista kuskeista on allaan R5-auto. Bottaksen kartturina Ranskassa toimii muun muassa Teemu Suniselle aiemmin nuotteja lukenut Marko Salminen.

Toisena rallissa oleva Consani ajaa Skoda Fabia R5:lla, kuten myös kolmatta sijaa hallussaan pitävä Dorian Boccolacci. Neljäntenä on WRC2-luokasta meriittejä kerännyt Stephane Lefebvre, joka kurvailee Porsche 991:llä.

Rallycircuit Cote d´Azur ajetaan Paul Ricardin moottoriurheiluradalla, jonne on rakennettu erikoiskokeita. Lauantaina ajettiin siis viisi pikataivalta ja sunnuntaina on vielä luvassa neljä pätkää. Ek-kilometrejä on yhteensä reilut 120.

– Tämä erityinen tapahtuma pistää päätökseen kauden 2019 rennossa ilmapiirissä. Mukana on niin amatöörejä kuten myös moottoriurheilun ammattilaisia, tapahtuman verkkosivuilla kuvaillaan rallia.

Alla pieni maistiainen Rallycircuit-tapahtuman shakedownista:

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat