Valtteri Bottakselle karvasta kalkkia – ruotsalaisvoittaja sammutti tulipalon kesken finaalivetonsa

Valtteri Bottaksen ja Mika Häkkisen ajot jäivät lyhyeen Race of Champions -tapahtuman henkilökohtaisessa kilpailussa sunnuntaina.
Mattias Ekström ja Mick Schumacher
Mattias Ekström (vas.) löi finaalissa Mick Schumacherin. Kuva: Jerry Andre/Race Of Champions
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Autourheilun huippunimet ottivat mittaa toisistaan perinteikkäässä kilpailussa, joka järjestettiin nyt toista kertaa jääradalla Ruotsin Piitimessä. Kilpailussa nähtiin tähtiä niin rata-autoilun kuin rallin ja rallicrossinkin puolelta.

Suomalaisten formulatähtien Bottaksen ja Häkkisen tiet nousivat pystyyn heti heidän ensimmäisissä kaksintaistoissaan. Häkkinen taipui brasilaiselle F2-mestarille Felipe Drugovichille ja Bottas puolestaan tanskalaiselle Le Mans -konkarille Tom Kristensenille.

Bottas joutui nielemään karvasta kalkkia, sillä hän ajoi selvään voittoon ensimmäisessä lähdössään Kristenseniä vastaan. Bottas sortui kuitenkin vilppilähtöön, minkä vuoksi hänelle mätkäistiin viiden sekunnin aikasakko. Rangaistus ratkaisi lopulta jatkopaikan Kristensenille.

Bottas kertoi nauttineensa kisaviikonlopusta, jonka aikana kuljettajat ajoivat erilaisilla kilpureilla.

– En saanut ajaa niin paljon kierroksia kuin olisin halunnut, ja putosin pelistä aikaisessa vaiheessa. Tämä oli haastavaa, sillä joka kerta olosuhteet olivat erilaiset ja alla oli aina eri auto. Kaikki nämä autot olivat uusia minulle, Bottas sanoi.

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas vauhdissa Supercar Lites -kilpurilla. Kuva: Jakke Rontynen/Race of Champions

Kilpailun suurimmat suosikit olivat rallin ja rallicrossin edustajia, sillä olosuhteet olivat heille tutummat ja suurin osa autoista oli rallicrossin puolelta.

Viime vuoden Mestareiden kisan voittaja Sebastien Loeb taipui heti ensimmäisessä kohtaamisessaan Hyundain WRC-tähdelle Thierry Neuvillelle, joka pudotti puolivälierissä jatkosta entisen tallitoverinsa Oliver Solbergin. Välierissä Neuville joutui puolestaan nöyrtymään ruotsalaiskonkari Mattias Ekströmille, joka on niittänyt menestystä useissa autourheilulajeissa.

Rata-autoilijoiden kaavion puolella välierävaiheessa kohtasivat saksalaiset formulatähdet Sebastian Vettel ja Mick Schumacher, joka peittosi lopulta Vettelin ja eteni Ekströmin vastustajaksi finaaliin. Ekström oli lopputaistossa liian kova pala Schumacherille, joka taipui kakkoseksi Ekströmin otettua suoraan kaksi erävoittoa.

Ekströmillä oli pientä draamaa ratkaisevassa finaalistartissa, mutta urallaan kaksi DTM-mestaruutta ja yhden rallicrossin maailmanmestaruuden voittanut ruotsalainen hoiti tilanteen rauhallisesti.

– Sain hyvän startin, mutta puolikkaan kierroksen jälkeen jokin syttyi tuleen autossa. Kartturini olisi varmaankin halunnut pysähtyä, mutta se ei kiinnostanut minua, Ekström naurahti.

– Pistin tuulilasin lämmittimen pois päältä ja yritin sammuttaa liekin kädelläni ajaessani suoralla. Onneksi se sammui.

Ekström voitti Race of Championsin nyt neljättä kertaa urallaan. Edellisen ykköstilansa hän saavutti Pekingissä vuonna 2009, jolloin hän löi finaalissa Mick Schumacherin isän, F1-legenda Michael Schumacherin, joka loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa vuonna 2013.

– Olen kohdannut Michaelin kahdesti finaalissa, joten oli uskomatonta ajaa nyt Mickiä vastaan. Tämä on tunteikas hetki minulle, sillä olen kokenut vain hienoja hetkiä Michaelin kanssa.

Katso alta Ekströmin ja Schumacherin viimeinen finaalikamppailu.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat