Quantcast

Testit lyötiin minimiin rallin MM-sarjassa, tilanteesta yllättävä hyöty Ott Tänakille

Rallin MM-sarjan vähentyneet testipäivämäärät ovat herättäneet närää sekä kuljettajissa että talleissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaudeksi 2023 testipäivien määrää vähennettiin 21:een, kun vielä viime kaudella kuskit saivat testata yhden päivän jokaista Euroopan MM-rallia varten. Kolmen kuljettajan tiimeissä testimäärä on supistunut peräti yhdeksällä päivällä.

Testipäivien vähentäminen on saanut tiimit etsimään kansallisia ralleja korvaaviksi testimahdollisuuksiksi heti vuoden alussa. Toyotan Takamoto Katsuta ja Hyundain Esapekka Lappi ajavat ensi viikolla Kuopion SM-rallissa, kun taas Ott Tänak kurvailee Fordin Rally1-autolla Otepään Talvirallissa.

Hyundain Thierry Neuville pitää testipäivien pientä määrää vääränä suuntana yrittää säästää kuluissa.

– Minusta se on huono juttu. En usko, että se säästää rahaa, vaan tilanne on juuri päinvastoin. Nyt jotkut kuskit ajavat kansallisia ralleja, jotka ovat paljon kalliimpia ja vievät enemmän aikaa kuin testit, Neuville tuskastelee Dirtfishin sivuilla.

Testipäivien supistamisessa on kuitenkin yksi voittaja, brittiläinen yksityistiimi M-Sport Ford. Tallissa ajavat tällä kaudella täyden kauden vain Tänak sekä Pierre-Louis Loubet, joten tarvittaessa Tänak saa ison siivun 21 testipäivästä itselleen.

– Me olemme tehneet oman strategiamme. Luonnollisesti Ott saa enemmän testipäiviä, koska me ajamme vain kahden kuskin voimin. Me emme halunneet edes lähteä kokeilemaan kolmella kuskilla, koska ei meillä ole mahdollisuuksia ajaa valmistajien mestaruudesta tänä vuonna, M-Sportin pomo Malcolm Wilson selittää.

– Voikin ehkä sanoa, että olemme sopeutuneet uusiin sääntöihin hyvin.

M-Sport antanee siis Tänakille selvästi enemmän testipäiviä kuin Loubet’lle, kun taas Hyundailla ja Toyotalla päiviä jaetaan todennäköisesti tasaisemmin, sillä yhtä selvää ykköskuskia ei tiimeistä löydy. Näin ollen Tänak saa todennäköisesti testata kaudella 2023 enemmän kuin esimerkiksi Neuville tai puolustava maailmanmestari Kalle Rovanperä.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat