Valtteri Bottakselle ensimmäinen rallivoitto näytöstyyliin – kilpailee seuraavan kerran SM-rallissa

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

F1-tähti Valtteri Bottas pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä rallivoittoa sunnuntaina päättyneessä Rallycircuit Cote d’Azur -kilpailussa Ranskassa.

Kilpailu järjestettiin formula ykkösistäkin tutulla Paul Ricardin radalla. Kisassa ajettiin kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta ja 123 EK-kilometriä. Bottas ja kartanlukija Marko Salminen veivät voiton lopulta selvällä 50 sekunnin erolla ennen ranskalaista Robert Consania. Suomalaispari kirjautti kisassa viisi pohja-aikaa.

Bottas sai muihin kärkikuljettajiin verrattuna etua kalustostaan, sillä nastolalainen kilpaili PH Sport -tiimin Citroen DS3 WRC -autolla. Toiseksi sijoittunut Consani ajoi Skoda Fabia R5:llä ja kolmannen sijan ottanut Simon Gachet Citroen C3 R5 -autolla.

Katso alta video Bottaksen suorituksesta Rallycircuitin testipätkällä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Päättyneellä F1-kaudella kakkoseksi sijoittunut Bottas ajoi nyt toisen rallikilpailunsa. Tammikuussa hän osallistui Arctic Lapland -ralliin Ford Fiesta WRC -autolla ja sijoittui yleiskilpailussa viidenneksi.

Bottas aikoo kilpailla SM-kauden avaavassa Tunturirallissa uudestaan reilun kuukauden kuluttua.

– Suunnitelmissa on ajaa Arctic-ralli Lapissa, se on seuraava rallini. Ehkä saatan ajaa jossain muuallakin ensi vuonna, mutta katsotaan sitä vielä, Bottas kertoi ennen Rallycircuit-tapahtumaa.

Siitä ei ole vielä tietoa, millä autolla Bottas osallistuu Tunturiin tällä kertaa. Kilpailussa nähdään myös toinen mielenkiintoinen nimi, kun Kalle Rovanperä kilpailee ensimmäistä kertaa Toyota Yaris WRC:llä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat