Italialaiskuljettaja jätti Dani Sordon kakkoseksi Monzassa

Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: M. Bettiol / Monza Eni Circuit

Italialaiskuljettaja Andrea Crugnola jätti Hyundain WRC-kuljettajat taakseen sunnuntaina päättyneessä Monza Rally Show -kilpailussa.

Monzan moottoriradalla järjestetyssä kisassa ajettiin kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, joilla Crugnola otti voiton 11,5 sekunnin erolla ennen Hyundain tehdastiimin Dani Sordoa. Crugnola ajoi kisassa Volkswagen Polo GTI R5 -autolla.

Hyundai i20 R5 -autolla kilpaillut Sordo menetti kärkipaikan lauantain viimeisellä pätkällä moottoriin iskeneen ongelman vuoksi. Kärkeen siirtynyt Crugnola piti ykköspaikan hallussaan sunnuntain kahdella pikataipaleella.

Italialainen Andrea Nucita sijoittui rallissa kolmanneksi. Kisassa olivat mukana myös Hyundain Craig Breen ja Andreas Mikkelsen, joiden oli tyytyminen viidenteen ja kuudenteen tilaan lopputuloksissa.

Rallicrossin MM-sarjassa loistavia otteita esittänyt Niclas Grönholm ja kartanlukija Antti Linnaketo osallistuivat kisaan Skoda Fabia R5 -autolla. Grönholm oli lopulta 17:s, eroa kärkeen kertyi kaksi minuuttia.

Monzassa ajetaan sunnuntaina vielä Masters Show, jossa Hyundai-kuljettajat Thierry Neuville, Sordo, Breen ja Mikkelsen pääsevät ottamaan toisistaan mittaa i20 WRC -autoilla.