Rallin MM-sarja typistyy entisestään – jääkö mestaruus kokonaan jakamatta?

Thierry Neuville
Hyundain Thierry Neuville vauhdissa Walesin MM-rallissa lokakuussa 2019. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Walesin MM-rallin järjestäjät vahvistivat tiistaina, että kilpailu jää tänä vuonna ajamatta koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi.

Walesin MM-ralli oli tarkoitus järjestää loka-marraskuun taitteessa kauden viimeistä edellisenä osakilpailuna. Kisassa oli tarkoitus ajaa myös JWRC-junioriluokan sekä Britannian rallisarjan pisteistä.

Walesin MM-rallin järjestäjät kävivät pitkään keskusteluja asiasta maan hallituksen kanssa, joka on yksi kilpailun pääyhteistyökumppaneista.

– Uudet WRC-autot ja paikallinen tähti Elfyn Evans ovat vetäneet ennätysmäärän yleisöä Walesin metsiin viime vuosina, mutta tämä ei ole meille oikea hetki suunnitella ja markkinoida tapahtumaa, joka toisi Walesiin tuhansia vierailijoita, joista useat ovat ulkomaalaisia, Britannian moottoriurheiluliiton puheenjohtaja David Richards perusteli.

– Meidän on hyväksyttävä, että tämän vuoden tapahtuman peruminen on ainoa vastuullinen ja viisas vaihtoehto. Keskitymme nyt siihen, että luomme entistä suuremman ja paremman tapahtuman vuonna 2021, Richards lisäsi.

Walesin ralli on jo viides MM-osakilpailu, joka on peruttu tältä vuodelta. Aiemmin saman kohtalon ovat kokeneet Portugalin, Kenian, Suomen ja Uuden-Seelannin osakilpailut. Lisäksi Argentiinan ja Sardinian ralleja on siirretty, ja todennäköisesti Argentiina jäänee kokonaan ajamatta. Sardinian rallin järjestäjien tavoitteena on löytää uusi ajankohta syksyltä.

Lue myös: Löytyykö rallin MM-sarjan pelastaja Italiasta?

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Rallin MM-sarjassa ehdittiin ajaa kolme osakilpailua – Monte Carlo, Ruotsi ja Meksiko – ennen koronan aiheuttamaa taukoa. Loppukauden osalta vain kolme rallia on enää alkuperäisillä paikoillaan: Turkin osakilpailu syyskuussa, Saksan asvalttikisa lokakuussa sekä Japanin ralli marraskuussa.

Rallin MM-kalenteri kaudella 2020

Kansainvälisen autoliiton FIA:n rallipomo Yves Matton on kertonut aiemmin, että MM-sarjassa pitäisi ajaa ”kohtuullinen määrä” kilpailuja, jotta mestaruus voidaan jakaa kauden päätteeksi. Matton määritteli, että kohtuullinen määrä voisi olla noin puolet alkuperäisestä ohjelmasta eli seitsemän rallia.

Viimeisimpien MM-ralliperuutuksien jälkeen vaikuttaa entistä todennäköisemmältä, että MM-titteli jää historiallisesti jakamatta tänä vuonna.

Lue myös: Rallin MM-sarjassa pitäisi ajaa ”kohtuullinen määrä” kisoja – muuten mestaruus jää jakamatta

Lue myös nämä

  • Uusimmat