Vahvistus: Heikki Kovalainen ajaa tulevalla kaudella Toyotalla

Entinen F1-tähti Heikki Kovalainen vaihtaa kalustoa tulevalla rallikaudella.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanin rallisarjan puolustava mestari Kovalainen kilpailee myös kaudella 2024 Japanissa tutun AICELLO-tiiminsä kanssa. Kartturina Japanissa Kovalaisella toimii Sae Kitagawa.

Sunnuntaina Japanissa Toyotan nokkamies Akio Toyoda vahvisti, että Kovalaisen alla nähdään tänä vuonna japanilaisvalmistajan uusi silmäterä GR Yaris Rally2 -kilpuri. Auto sai FIA:lta virallisen luokituksen tammikuun 1. päivänä.

Toyoda kertoi Tokyo Auto Salon 2024 -tapahtumassa myös sen, että Japanin rallisarjan ykkösluokassa Kovalaisen lisäksi uudella Toyotalla kisaavat Norihiko Katsuta ja Fumio Nutahara. Myös Toyotan iso pomo sai itsekin omistukseensa yhden tuoreen Rally2-auton.

Kovalainen kilpaili aiemmin Japanissa Skoda Fabia R5 -autolla, joten päivitys on melkoinen. Nähtäväksi jää, pääseekö suomussalmelainen jälleen myös rallin MM-sarjaan. Kovalainen on ajanut kahdesti Japanin MM-rallin ja puhunut useasti, että miestä kiinnostaa myös muut asvalttikilpailut.

Viime vuonan Kovalainen kilpaili Japanin rallisarjan lisäksi myös SM-sarjassa. Vauhti ei kuitenkaan riittänyt kotimaan kärkikuskeja vastaan soralla, mikä on entiselle ratakuskille vieraampi alusta. Mahdollista myös on, että Kovalainen ajaa rallin EM-sarjassa joitain asvalttikisoja, mikäli suunnitelmat saadaan loksahtamaan kohdilleen.

Rallin MM-sarjan kauden 2024 avauskisassa Monte Carlossa vajaan kahden viikon päästä nähdään yhteensä neljä GR Yaris Rally2 -autoa. Toyotan uutukaisella kisaavat Sami Pajari, Jan Solans, Bryan Bouffier sekä Stephane Lefebvre.

Lue myös nämä