Vaasalaiselta 14-vuotiaalta rallilupaukselta huima veto Latviassa – ”Taakse jäi kovia kuskeja”

Latvian mestaruussarjan toinen osakilpailu, Sarma-ralli, ajettiin viikonloppuna Gulbenen ympäristössä.
Isak Hatanmaa
Isak Hatanmaa. Kuva: Raimonds Volonts
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaasalainen 14-vuotias Isak Hatanmaa ajoi kartanlukija Juho Koski-Lammin kanssa Peugeot 208 Rally4 -autolla voittoon LRC4-luokassa sekä erillisessä RSK9-sprinttiluokassa. Hatanmaa johtaa RSK9-luokkaa ja nousi voitolla LRC4-luokan pisteissä toiseksi.

Sarma-rallissa ajettiin lauantaina kuusi erikoiskoetta. Hatanmaa aloitti vahvasti ja ajoi ensimmäiselle erikoiskokeelle yli minuutin pohja-ajan. Seuraavalla erikoiskokeella oli tiukempaa, mutta Hatanmaa oli edelleen nopein ja tuli kolmen erikoiskokeen jälkeen huoltotauolle luokan ykkösenä.

– Tiet ovat kuin betonia, pitää vähän muuttaa ajotyyliä. Ensimmäiset pätkät olivat hiukan tunnustelua, piti hakea rytmiä. Pito vaihteli paljon, en ole tosiaan koskaan ennen ajanut näin kovalla hiekkapinnalla piikkikumeilla, sillä aina on ollut piikkien alla jäätä tai lunta, Hatanmaa kertasi.  

Neljän erikoiskokeen jälkeen suomalaislupauksen ensimmäinen voitto oli varmistunut. Hatanmaa oli sprinttiluokan RSK9 nopein, mutta LRC4-luokassa oli vielä kaksi erikoiskoetta ajettavana.

Viimeinen erikoiskoe oli niin kutsuttu Power Stage, jonka voittajalle oli luvassa lisäpisteitä. Vaikka viimeiselle lähdettäessä Hatanmaan kaula toisena olleeseen Turkin Can Alakoçiin oli yli minuutti, ei varmistelusta ollut tietoakaan. Suomalaiskaksikko vetäisi päätöspätkälle pohjat, voitti LRC4-luokan ja oli kilpailun toiseksi nopein kaksivetokuljettaja.

– Kisa meni suunnitellusti, vaikka tavoite olla koko kisan nopein kaksivetoinen ei ihan täyttynyt. Ei se hopeakaan häpeä ole. Taakse jäi kuitenkin kovia kuskeja, muun muassa Liepajan ERC -rallin voittaja parin vuoden takaa, eikä edellä ollut Honda-kuskikaan ihan eilen ole ajamista aloittanut, Hatanmaa tuumi.

Hatanmaa johtaa sprinttiluokkaa maksimipistein. LRC4-luokassa vaasalainen nousi voitolla toiseksi 13 pisteen päähän johtavasta Can Alakoçista. Latvian mestaruussarja jatkuu kesäkuun puolivälissä Virossa ajettavalla Võru-rallilla.

Yleiskilpailun voittoon Sarma-rallissa ajoi virolainen Egon Kaur, joka käskytti Hyundai i20 Proto -autoa. Toiseksi ajanut latvialainen Emils Blüms hävisi Mitsubishi Lancerillaan reilun minuutin.

Lue myös nämä