V1600 Cupia dominoinut Joonas Huovinen debytoi Turussa SM-sarjassa

Joonas Huovinen ja Arto Romppanen ajoivat ensimmäisen rallinsa Citroen C2:lla elokuussa Kiteellä. Kuva: Huovisen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

V1600 Suomi-cupia alkukauden hallinnut Joonas Huovinen lähtee uudella kalustolla Ralli SM-sarjanpäättävään Turun osakilpailuun. Keski-Karjalan UA:n 20-vuotiaalle nuorukaiselle R2-luokan kilpa-auto on uusi tuttavuus.

– Kesällä talliin vaihtui Citroen C2, V1600 Renaultin tilalle. Uudella kalustolla kilometrejä on takana vasta noin sata, joten opeteltavaa riittää vielä rutkasti. Auto tuntuu kyllä hyvältä ja on varmasti potentiaalinen, kun sen niksit oppii, Huovinen sanoo.

Huovinen on kartturinsa Arto Romppasen kanssa kiertänyt nuottikilpailuja nyt reilun vuoden ajan. Vuoden 2016 rallin nuorten cupin hopeamitalisti ajoi jo viime kaudella SM-sarjan ohessa olevaa Suomi-cupia parin kilpailun verran.

Tämä kausi alkoi voitolla Rovaniemellä, tosin pienten vaikeuksien siivittämänä. Mikkelistä kotiin viemisenä oli toiseksi korkeimmat pisteet. Maaliskuussa Joensuun kotikilpailussa oli jälleen voiton vuoro. Kesäkauden avauksessa Kouvolassa sijoitus oli toinen. Nyt kaksi edellistä kilpailua on jäänyt väliin, kun auto vaihtui.

Suomi-cupin pistetilanteessa kaksikko on silti johdossa 24 pisteen erolla. Kauden päätöskilpailussa on kuitenkin jaossa korotetut pisteet, joten mestaruus saattaa karata.

– Mietittiin sitäkin vaihtoehtoa, että olisi vuokrattu V1600 auto Turun osakilpailuun, jotta voisimme kilpailla mestaruudesta tosissaan Suomi-cupin puolella. Lopulta päädyimme kuitenkin siihen ratkaisuun, että parempi kerätä kaikki mahdollinen kokemus uudesta kalustosta jo ensi vuotta varten.

– Turusta olisi mukava saada hyvä tulos ennen syystaukoa. Luokassa on mukana 18 kuljettajaa ja taso on todella kova. Yritetään pitää realiteetit mielessä ja järki päässä, että päästään maaliin asti, Huovinen suunnittelee.

Ralli SM-sarjan viimeinen osakilpailu starttaa perjantai-iltana 28.9. kello 18.30. Perjantaina kuskeilla on edessä kolme erikoiskoetta pimeässä ja lauantaina viisi erikoiskoetta. Erikoiskokeita on kokonaisuudessaan 107 kilometrin verran ja maaliin ensimmäisiä odotellaan 29.9. klo 16 alkaen

Lue myös nämä