Emil Lindholm tippui viidenneksi Rally Adriaticossa – ”Oma virhe”

Emil Lindholm. Kuva: Rally Adriatico
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm kisasi onnistuneesti Italian mestaruussarjan osakilpailussa Rally Adriaticossa viikonloppuna. Lindholm sijoittui viidenneksi kovatasoisessa sorarallissa, joka piti sisällään 14 erikoiskoetta ja reilut 100 ek-kilometriä.

Hyundai i20 R5:lla Italiassa ajanut Lindholm oli viimeisellä huoltotauolla lauantai-iltapäivänä vielä kolmantena, mutta kolmanneksi viimeinen erikoiskoe Cupramontana oli koitua kokonaan kohtaloksi. Lindholm ja kartturi Mikael Korhonen jäivät kärjestä liki minuutin ja ote podium-taistelusta kirposi.

– Oma virhe. Käänsin yhteen asfalttimutkaan liian myöhään sisälle. Perä lähti alta ja putosimme pellolle, josta kierimme kaksi volttia rinnettä alas. Auto jäi pyörilleen, starttasin moottorin käyntiin ja pääsimme takaisin tielle. Pyörät olivat melko hyvin paikoillaan, joten ei siinä muuta kun hanaa vain. Vahva auto, Lindholm summasi.

– Pääasia oli, että pääsimme maaliin ja saimme taas uusia kokemuksia. Tässä sarjassa ajaa kohtalaisen monta autoa kovaa, joten oli mukava huomata, että vastaava ralli on varmasti jossain kohtaa uraa myös voitettavissa. Kilpailu oli hyvä harjoitus ensi viikonloppuna ajettavaa rallin SM-finaalia varten.

Skodan tehdastallin väreissä ajanut Umberto Scandola ajoi odotetusti voittoon. Scandola on voittanut Cignolin kaupungin ympäristössä lähellä San Remoa ajettavan rallin jo kuutena vuotena peräkkäin.

Fordilla ajava Simone Campedelli tarjosi Scandolalle kovan vastuksen jäätyään voittajasta 12,3 sekuntia. Kolmanneksi ajoi Nicolo Marchioro.

Myös SM1-luokan mestari Eerik Pietarinen osallistui Rally Adriaticoon. Peugeotilla kurvaillut Suomen mestari kuitenkin keskeytti yhdeksännellä erikoiskokeella ulosajoon.

Rally Adriatico, lopputulokset:
1. Umberto Scandola ITA Skoda 1.12.59,7
2. Simone Campedelli ITA Ford  +12,3
3. Nicolo Marchioro ITA Skoda  +46,1
4. Andrea Crugnola ITA Ford    +1.10,9
5. Emil Lindholm FIN Hyundai   +1.29,5
6. Mauro Trentin ITA Skoda     +1.57,3

Lue myös nämä

  • Uusimmat