Uusia huhuja rallin MM-sarjan ensi kauden kalenterista – ”Tietyllä tavalla tämä on hyvä ongelma”

Jean Todt
Jean Todt. Kuva: GEPA pictures/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan ensi kauden kisakalenterista on riittänyt paljon spekulaatioita pitkin vuotta. Kansainvälisen autoliitto FIA:n presidentti Jean Todt puolustelee vetkuttelua Autosportin verkkosivuilla. 

Todtin mukaan ensi kauden kalenterin rakentamiseen liittyvät ongelmat ovat pelkästään positiivisia. Mukaan WRC-karkeloihin haluaa enemmän ralleja kuin sinne mahtuu.

– Tietyllä tavalla tämä on hyvä ongelma. Me haluamme pitää kisojen määrän 14:ssa, mutta halukkaita järjestäjiä on enemmän. Meidän on tehtävä pitkän tähtäimen strategia, Todt sanoo.

– Tämä ottaa oman aikansa. Meidän on keskusteltava eri ihmisten kanssa ja siihen on vain sopeuduttava kaikkien osapuolien. Voin kuitenkin sanoa, että nyt olemme loppumetreillä päätösten suhteen. Ei mene enää kauan ennen kuin julkaisemme päätökset, Todt jatkaa.

Autosportin mukaan uusin painos ensi kauden MM-kalenterista on seuraava: Monte Carlo, Ruotsi, Meksiko, Argentiina, Chile, Portugali, Sardinia, Kenia, Saksa, Suomi, Uusi-Seelanti, Turkki, Iso-Britannia ja Japani.

Perinteikkään Safari-rallin sekä Japanin kisan paluu tietää sitä, että Korsika ja näillä näkymin kenties myös Katalonia tippuvat kalenterista. Uusi-Seelanti korvaa puolestaan Australian osakilpailun.

Lue myös nämä

  • Uusimmat