Quantcast

Esapekka Lapin autoon tulossa tärkeä päivitys Walesin ralliin – ”Se on aika merkittävä asia”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroen testaa tällä viikolla WRC-autoaan ensi kuun alussa ajettavaa Walesin MM-rallia varten. 

C3 WRC:tä ovat testanneet tallin vakikuskit Esapekka Lappi ja Sebastien Ogier sekä Eric Camilli. Ranskalainen keikkakuski Camilli aloitti testit tiistaina ja keskiviikkona oli Lapin vuoro.

https://twitter.com/WalesRallyGB/status/1174377779405701120

Citroenin tallipomo Pierre Budar kertoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla, että Lapin ja Ogierin autoon on saatavilla uusia päivityksiä jousitukseen Walesin osakilpailuun, mikäli ne osoittautuvat testeissä toimiviksi.

 

– Meillä on uusia osia saatavilla. Emme kuitenkaan tiedä, käytämmekö niitä ennen kuin testit on ajettu. Teemme töitä varsinkin jousituksen ja korin kanssa. Se voi olla positiivinen lisä Walesia ajatellen, Budar kertoo.

– On selvää, että meidän on parannettava pitoa ja vetoa. Päivitykset koskevat niitä asioita. Jos käytämme päivityksiä, niin se on aika merkittävä asia. Ne ovat uusia luokiteltavia osia, Budar jatkaa.

 

Camillin panos Citroenille on merkittävä, vaikka mies ei kuskikokoonpanoon kuulukaan.

– Eric ajaa testit ensimmäisenä päivänä. Hän antaa insinööreille dataa, miten uudet osat toimivat. Tällä tavoin hän voi kokeilla uusia juttuja, eikä kuskeilla (Ogier ja Lappi) mene aikaa hukkaan, jos he kokeilevat uusia asioita, Budar summaa.

Ogier on vaatinut pitkään Citroenilta lisää panostuksia MM-taistelussa. Viime viikonlopun Turkin rallin voitolla ranskalaismestari nousi 17 päähän MM-sarjaa johtavasta Toyotan Ott Tänakista, kun kolme osakilpailua on ajamatta.

Kuusinkertainen mestari Ogier on Walesin rallin menestynein kuljettaja viidellä voitollaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat