Uudenkaupungin SM-rallille dramaattinen ratkaisu – Salolle torjuntavoitto

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: AKK/Hannu Rainamo

Juha Salo siirsi rallin SM-sarjan mestaruusratkaisun kauden päättävään osakilpailuun, kun konkarikuljettaja kuittasi voiton Uudenkaupungin SM-rallissa lauantaina.

SM-sarjan kärkikuljettaja Teemu Asunmaa oli jo matkalla kohti kauden neljättä voittoaan, mutta viimeistä edellinen erikoiskoe koitui Asunmaan kohtaloksi. Rengasrikon vuoksi Asunmaa menetti aikaa lähes 50 sekuntia ja putosi kärkikamppailusta.

Juha Salo kuittasi lopulta voiton 12,8 sekunnin erolla Jarkko Nikaraan. Hiroki Arai oli kisan kolmas. Asunmaa sijoittui neljänneksi vajaat puoli minuuttia Salolle jääneenä.

Salo nousi voittonsa myötä 16 pisteen päähän SM1-luokkaa johtavasta Asunmaasta ennen kauden päättävää Tampereen osakilpailua. Tampereella kuljettajille jaetaan pisteet 1,5-kertaisina, joten mestaruuskamppailu on yhä täysin auki.