Tade Lario joutui keskeyttämään Uudessakaupungissa

Tade Lario
Tade Larion kisa päättyi keskeytykseen Uudessakaupungissa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nuori helsinkiläinen rallilupaus Taisko ”Tade” Lario joutui keskeyttämään Uudessakaupungissa lauantaina ajetun SM-rallin. Peugoet 208 R2:lla kaasutteleva Lario piipahti ojassa ja rikkoutunut jäähdytin pakotti jättämään leikin kesken toisen erikoiskokeen maalissa.

Lario oli kartturinsa Tero Nättiahon kanssa lupaavassa vauhdissa, vaikka tekniikkamurheet iskivät jo osin avauserikoiskokeen aikana.

– Meillä oli jo ykkösek:n aikana ongelmia ja auto muuttui tosi levottomaksi ajaa. Ilmeisesti edestä oikealta meni ohjausvarren pallonivel rikki. Auto puolsi joka jarrutuksella ja ei mennyt yhtään suoraan, Lario summasi vaikeuksiaan.

– Se oli aika riskaabelia touhua jatkaa. Päästiin kuitenkin pätkä maaliin ja oltiin jopa kolmanneksi nopeimpia. Päätettiin jatkaa riskillä, mutta se kostautui. Lopulta homma päättyi 900 metriä ennen toisen ek:n maalia ojaan. Siinä oli ensin kolme pyörää ilmassa. Päästiin tielle takaisin, mutta syyläri meni rikki.

Lario pystyi nilkuttamaan toisen pätkän maaliin, mutta keskeytys oli kuitenkin tosiasia.

– Yritettiin korjata syyläriä jeesus-teipillä ja kumihanskoilla, mutta ei saatu vuotoa tukittua tarpeeksi. Harmi sinänsä, sillä meillä oli tosi hyvä vauhti päällä. Olisi ollut hauskaa nähdä, mihin asti olisi voitu yltää, Lario totesi.

Keskeytys tietää sitä, että Larion haaveet SM3-luokan mestaruudesta menivät murskaksi. Lario kuitenkin taistelee kynsin ja hampain SM-pronssista kauden päätöskisassa Tampereella syyskuun lopussa.

– Pronssimitaaliin on vielä hyvät mahkut. Tampereella on vielä puolitoistakertaiset pisteet jaossa, joten voitosta lähdetään ajamaan. Nyt ajetaan hyvät testit alle ja laitetaan siellä laatta pohjaan ja kaikki likoon, Lario sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat