MM-sarjaan tulevan rallin erikoisuus – pyörittävätkö WRC-tähdet donitseja koripalloareenalla?

Rallin MM-pisteistä ajetaan ensimmäistä kertaa Kanariansaarilla ensi kaudella.
Rally Islas Canarias
Las Palmasin koripalloareenalla oli tuhansia katsojia viime vuoden EM-rallissa. Kuva: Andre Lavadinho/@World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aiemmin tällä viikolla julkistettiin, että Kanariansaarten ralli on päässyt kaksivuotiseen sopimukseen MM-sarjan promootioyhtiön kanssa kausista 2025 ja 2026.

Lue lisää: Vahvistus: Rallin MM-sarja saa täysin uuden osakilpailun

Kanariansaarten ralli on kuulunut EM-sarjan vakiovarustukseen vuodesta 2016. Kilpailu ajetaan Gran Canarian hienoilla asvalttiteillä ja kisakeskus sijaitsee Las Palmasin kaupungissa.

Kilpailussa nähtiin yksi erikoisuus viime vuonna: Las Palmasissa järjestetyn yleisöerikoiskokeen aikana autokunnat ajoivat kelloa vastaan myös koripalloareenan sisällä.

Koripalloseura CB Gran Canarian kotiareena vetää noin 11 000 katsojaa. EM-rallin avauspätkä houkutteli halliin tuhansia katsojia viime toukokuussa. Parketti oli sentään purettu kentältä, mutta betoni tarjosi liukkaan alustan ”donitsien” pyörittämiseen keskellä areenaa.

– Donitsien tekeminen hallissa tuntui siltä kuin olisin pyörittänyt niitä ensimmäistä kertaa. Se ei ollut kovinkaan nopeaa, rallin EM-sarjassa tänäkin vuonna kilpaileva Mikko Heikkilä kuvaili oman suorituksensa päätteeksi.

Kanariansaarten EM-rallin tämän vuoden reitti julkaistiin hiljattain. Tälläkin kertaa autoilla vedetään paikallisen korisseuran kotinäyttämöllä.

Rallin EM-sarjan manageri Iain Campbellilla on vahva luotto, että Kanariansaarten MM-rallista voi tulla suuri menestys.

– Järjestäjäorganisaatio, johon kuuluu lukuisia ahkerasti työskenteleviä vapaaehtoisia, on loistava esimerkki siitä, mitä huolellisuudella ja omistautumisella voidaan saavuttaa. Tämä on täydellinen palkinto heidän ponnistelulleen, Campbell kertoo EM-sarjan nettisivuilla.

– MM-sarjan osakilpailun järjestäminen on äärimmäisen laaja prosessi. Mutta ei ole epäilystäkään, että Rally Islas Canariasin tiimiltä löytyy kaikki, mitä tarvitaan näyttävän ja mieleenpainuvan tapahtuman järjestämiseen.

Rally Islas Canarias ajetaan jälleen EM-kauden toisena osakilpailuna toukokuun alussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat