Tuttu nimi sai pestin rallimaailman huipulta – ”Voimme tehdä jotain jännittävää tulevaisuuteen”

Pernilla Solberg sai pestin rallimaailman huipulta.
Oliver Solberg
Pernilla Solbergin poika Oliver Solberg kilpailee rallin MM-sarjan WRC2-luokassa tällä kaudella. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun puheeksi tulee ralli, on mahdotonta olla törmäämättä Solbergin nimeen. Nyt kuuluisa rallisuku on saanut lisää valtaa lajin parissa.

Pernilla Solberg valittiin pari viikkoa sitten FIA:n MM-rallikomission johtoon. Hänen virallinen tittelinsä on puheenjohtaja.

Nimi Solberg tuli kaikille lajia seuraaville tutuksi viimeistään 2000-luvun alussa, kun Petter Solberg voitti yhdessä kartanlukijansa Phil Millsin kanssa maailmanmestaruuden vuonna 2003.

Nyt hänen vaimonsa Pernilla vastaa rallin MM-sarjan tulevaisuuden kehittämisestä. Tulevaisuuden luomuksista pääsee nauttimaan hänen poikansa Oliver Solberg, joka on yksi lajin suurista tulevaisuuden lupauksista.

– Halusin olla enemmän moottoriurheilussa mukana, mutta sen piti olla rallia. Sinulla ei ole aavistustakaan tuletko valituksi, mutta kun he kertoivat minulle, että minut on valittu WRC-komission puheenjohtaksi, niin olin vain, että ”vau”. Se on superjännittävää, Solberg sanoi Motorsport.comille.

– Minulla on tunne, että kaikki huoltoparkissa haluavat muutosta olipa kyse sitten yksittäisestä tapahtumasta tai tulevaisuudesta ylipäätään ja halusin olla kehittämässä näitä asioita. Olen iloinen siitä, että minulla on nyt syvempi tarkoitus. Tämä on todella innostavaa ja paljon on tapahtumassa tulevaisuudessa, Pernilla Solberg jatkoi.

Rallikomission on tarkoitus vastata siihen suureen haasteeseen, mikä liittyy MM-sarjan kehittämiseen. MM-sarjan suurin ongelma on ollut kustannusten karkaaminen liian suuriksi. FIA on jo esitellyt suuren muutospaketin, millä pyritään laskemaan kustannuksia ja sitä kautta saamaan enemmän valmistajia mukaan MM-sarjaan. Tämä puolestaan lisäisi kilpailua ja toisi parhaassa tapauksessa mahdollisuuksia myös useimmille uusille kuljettajille.

FIA alkaa toteuttamaan muutoksia jo ensi vuodesta alkaen. Se pyrkii eroon nykyisistä hybridiyksiköistä ja pyrkii kaikin keinoin laskemaan muutenkin kustannuksia. Toiveena on, että mukaan tulisi enemmän M-Sportin kaltaisia yksityistalleja.

– Tällä hetkellä on vaikeaa, mutta meidän on uskottava siihen, että voimme tehdä jotain jännittävää tulevaisuuteen. Laji on todella hieno ja meidän on pidettävä siitä huolta, Solberg valoi uskoa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat