Tuore EM-sarjan mestari rajussa ulosajossa – veljeltä huojentava tieto voinnista

Jean-Baptiste Franceschi
Jean-Baptiste Franceschi. Kuva: Alexandre Guillaumot / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarjan ERC3-luokan mestaruuden reilu viikko sitten varmistanut ranskalaiskuljettaja Jean-Baptiste Franceschi joutui rajuun onnettomuuteen perinteikkäässä Rallye du Var -kilpailussa viime viikonloppuna. 

Sami Pajarin EM-sarjan junioriluokan voittokamppailussa kukistanut Franceschi ajoi rajusti ulos tieltä päin puuta kisan 12. erikoiskokeella lauantai-iltana. Renault-kuski kiidätettiin sairaalaan yhdessä kartanlukija Florian Haut Labourdetten kanssa.

Nice-Matin-lehden mukaan Haut Labourdette selvisi ulosajosta kohtuullisin pienin vammoin, mutta Franceschi loukkaantui tilanteessa vakavasti. Vielä sunnuntaina Jean-Baptiste oli kriittisessä tilassa, mutta tilanne on paranemaan päin.

Rallikuljettajan veli, itsekin kilpaa ajava Mathieu Franceschi kuitenkin kertoi sosiaalisessa mediassa huojentavan tiedon isoveljensä voinnista.

– Joskus me mietimme, mikä tulee olemaan elämämme onnellisin päivä. Minä ainakin sain tänään omani. Hymysi näkeminen on maailman paras lahja. Rakastan sinua niin paljon veljeni. Veljeni tila on edelleen vakaa kahden leikkauksen jälkeen, Mathieu Franceschi kirjoitti Facebookissa eilen maanantaina.

Rallye Du Var oli raju kisa, sillä myös perjantaina kilpailussa nähtiin raju ulosajo. Volkswagen Polo R5:sta ohjastanut Ludovic Gal ajoi kohtalokkaasti ulos ja kuski loukkaantui tilanteessa vakavasti.

– Annan tielle hieman uutisia Ludon voinnista meidän ison ulosajon jälkeen perjantai-iltapäivänä. Hän on edelleen tehohoidossa Toulonissa. Eilen aamulla hän liikkui vähän nähdessään meidät. Hänet leikataan tänään, Galin kartturi Geoffrey Combe kirjoitti Facebookissa sunnuntaina.

– Hänellä on useita luunmurtumia. Me jatkamme rukouksia, että hän herää mahdollisimman pian. Odottaminen on tuskaa ja olo on niin avuton, kun ystäväni ja ralliparini on tuossa kunnossa. Minulta murtui tilanteessa neljä kylkiluuta ja solisluu. Iso kiitos kaikille lukemattomista viesteistä ja tuesta. Pidän teidät tilanteen tasalla.

Paikallislehtien mukaan Gal pidetään yhä keinotekoisessa koomassa, mutta tilanne on vakaa ja vointi on kehittynyt positiiviseen suuntaan.

Rallye Du Var -kilpailu ajettiin loppuun ja kisan voittoa juhli Skoda-kuski Nicolas Ciamin 26 sekunnin erolla ennen Citroenilla kurvaillutta Yoann Bonatoa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat