Quantcast

Sebastien Loeb kouluttaa toisesta ranskalaisesta uuden mestarin? – ”Olisi hyvin mielenkiintoista työskennellä hänen kanssaan”

Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin rallitiimissä nähdään ensi kaudella suurella todennäköisyydellä kaksi ranskalaista kuljettajaa.

Adrien Fourmaux´n odotetaan jatkavan brittitiimissä, vaikka sopimusta ei ole vielä vahvistettu. Ralli-ikoni Sebastien Loeb on puolestaan käynyt testaamassa kahteen otteeseen uutta Puma Rally1 -kilpuria, joten myös yhdeksänkertainen mestari ajaa todennäköisesti muutamia valikoituja MM-ralleja.

Päättyneellä kaudella Fourmaux nousi WRC-auton rattiin Fordilla ja onnistui heti debyyttikaudella ajamaan hyviä tuloksia. Kirkkaimpana kruununa kaudella olivat Kenian ja Kroatian MM-rallien viidennen sijat.

Fourmaux ottaisi mielellään kokeneen Loebin tallikaverikseen ja mentorikseen ensi vuonna, kun MM-sarjassa siirrytään hybriditeknologiaan.

– Hän voisi tuoda tiimille ja minulle mielenkiintoista tietoa. Yrittäisin olla mahdollisimman lähellä häntä ja ottaa kaiken hänen kokemuksensa ja tietonsa vastaan. Olisi hienoa oppia, miten tulla kaikkein nopeimmaksi, Fourmaux sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Eikä se ole vain pätkillä, sillä työtä tehdään paljon erikoiskokeiden ulkopuolella. Olisi hyvin mielenkiintoista työskennellä hänen kanssaan.

26-vuotias Fourmaux myös paljastaa, että kysyi jo viime kaudella maanmieheltään vinkkejä.

– Olemme soitelleet silloin tällöin, mikä on ollut tärkeä juttu. Soitin hänelle ensi kertaa Keniasta, koska hän oli siellä ajanut. Kysyin vähän vinkkejä kilpailuun, Fourmaux toteaa.

– Siitä se yhteistyö sitten jatkui myös myöhemmin. Hänellä on niin paljon kokemusta auton säädöistä, että hän voisi auttaa Monte Carlossa taatusti. Olisi vain hyvä homma, jos hän päättäisi tulla tiimiin mukaan.

Jos Loeb päättää jälleen tehdä comebackin MM-sarjaan, joutuu konkari etsimään rinnalleen uuden kartanlukijan. Liki 25 vuotta Loebin kanssa samassa autossa istunut Daniel Elena nimittäin kertoi viikonloppuna, että hänen uransa huipputasolla on ohi.

Ranskalaiset kuljettajat ovat dominoineet liki kaksi vuosikymmentä rallin MM-sarjaa. Vuoden 2004 jälkeen vain Ott Tänak onnistui murtamaan rintaman vuonna 2019. Loeb vei yhdeksän MM-titteliä kausilla 2004-12 ja Sebastien Ogier kahdeksan titteliä vuosina 2013-18 ja 2020-21.

Toistaiseksi M-Sport on vahvistanut ensi kauden kuskeikseen Craig Breenin ja Gus Greensmithin.

Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat