Tuoko Emil Lindholm jo kolmannen tittelin Suomeen Japanin MM-rallista -”Tilanteemme on aika hyvä”

Emil Lindholmilla on mahtava tilaisuus napata rallin MM-sarjan WRC2-luokan mestaruus nimiinsä Japanin MM-rallissa ensi viikolla.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden viimeiseen MM-ralliin Lindholm ja pahin uhkaaja, puolalaiskonkari Kajetan Kajetanowicz lähtevät tasapisteistä. Skodan norjalaiskuski Andreas Mikkelsen keikkuu yhä pisteissä johtoasemassa, mutta Mikkelsenin kisat ovat tältä vuodelta jo ajettu. Lindholmilla ja Kajetanowiczilla on matkaa norjalaiseen viisi pistettä.

Lindholm on tällä kaudella ollut selkeästi Kajetanowiczia nopeampi kuljettaja, mutta puolalainen on kerännyt mukavat pisteet osallistumalla ralleihin, joihin muut sarjan kärkinimet eivät ole matkustaneet. Kauden ainoan voittonsa puolalainen otti Kenian MM-rallista, jossa WRC2-luokassa ei juuri kilpailua ollut.

Lindholm on ajanut luokkavoittoihin Kreikassa ja Suomessa sekä yltänyt podiumille myös Kroatiassa ja Virossa.

– Saa nähdä. Japanin kannalta tilanteemme on aika hyvä. Jos olemme Kajtoa edellä, on homma selvä. Toki se riippuu siitä, mistä sijoista me taistelemme, Lindholm sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Meidän kannaltamme hyvä asia on, että ralli on kaikille uusi. Olemme kaikki samalla viivalla, eikä kenelläkään ole kokemusta. Sen pitäisi olla meille hyvä juttu.

Japanissa on luvassa todella haastavia asvalttipätkiä ja myös keli voi olla arvoitus.

– Olen nähnyt videoilta, että Japanin kisa on aika hidas ja tiet ovat kimurantteja. Siitä minä tykkään, Lindholm hehkuttaa.

Edellinen Katalonian MM-ralli päättyi Lindholmin osalta neljänteen sijaan. Suoritus oli silti hyvä, sillä perjantain rengasrikko tiputti suomalaiskuskin voittotaistelusta. Pahin uhkaaja Kajetanowicz sijoittui kuudenneksi, joten Lindholm oli varsin tyytyväinen asvalttikisan antiin.

– Tipuille 14. sijalle tai jotain rengasrikon jälkeen ja onnistuimme nousemaan neljänneksi sekä voittamaan Power Stagen. Se oli maksimisuoritus ongelmiemme jälkeen. Jos rallissa voisi skipata yhden pätkän, niin ilman rengasrikkoa kisamme olisi ollut täydellinen, Lindholm naureskelee.

Japanissa ensi viikolla Lindholm saanee kovimman haasteen muilta suomalaiskuskeilta. Lähtöviivalla ovat nimittäin Hyundailla ajava Teemu Suninen sekä Skodaa Lindholmin tavoin käskyttävä Sami Pajari. WRC2-luokassa kisaavat edellä mainittujen lisäksi muun muassa Heikki Kovalainen, Gregoire Munster, Bruno Bulacia, Sean Johnston sekä nippu paikallisia kuskeja.

Jos Lindholm onnistuu voittamaan WRC2-luokan mestaruuden, on hän jo kolmas suomalainen mestari tällä kaudella MM-sarjassa. Kalle Rovanperä voitti maailmanmestaruuden ykkösluokassa ja Lauri Joona otti tittelin WRC3-luokassa. Heidän lisäkseen Enni Mälkönen on palkittu karttureiden mestarina WRC3:ssa ja tietenkin Jonne Halttunen ykkösluokassa.

Vain JWRC-luokassa titteli lipsahti Viroon, kun Robert Virves kukisti Joonan ja Sami Pajarin.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin WRC2-luokan parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat