Rallicrossin Euroopan mestari saa näyttöpaikan MM-sarjassa – ”Olin jo laittanut ajopukuni talviteloille”

Rallicrossin EM-tittelin tällä kaudella voittanut Anton Marklund pääsee kokeilemaan vauhtiaan korkeimmalla tasolla marraskuussa.
Anton Marklund
Anton Marklund. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Marklund ajaa MM-kauden päätösviikonloppuna 12.-13. marraskuuta ALL-INKL.COM Muennich Motorsport -tiimin SEAT Ibiza RX1 -autolla. Marklund korvaa kilpailussa tiimin perustajan, konkarikuski Rene Münnichin, jolla on MM-sarjan tiedotteen mukaan samaan aikaan muita velvoitteita.

29-vuotias Marklund on kisannut viimeksi MM-tasolla juuri Nürburgringillä viime vuonna, kun hän sijoittui Hedströms Motorsportin Hyundai i20 Supercarilla, mutta ei selviytynyt välieriin. Urallaan Marklund on ajanut neljä kertaa palkintopallille MM-sarjassa.

– Kaikki järjestyi todella nopeasti. Sain puhelinsoiton lauantaina insinööriltäni Laurentilta, joka on toiminut vähän niin kuin mentorinani managerinani. Hän kertoi minulle ehdotuksesta ja minulla oli vain kymmenen minuuttia aikaa päättää, Marklund naureskelee MM-sarjan tiedotteessa.

– Minulla on ollut upea vuosi EM-sarjassa ja olen saavuttanut kaiken, mitä oli tavoitteena. Olin ihan varma, että kauteni olisi jo ohi. Olin jopa laittanut jo ajopukuni talviteloille. Tällaista mahdollisuutta ei kuitenkaan tule joka päivä, joten pakkohan minun oli vastata ehdotukseen kyllä.

Tänä vuonna rallicrossin MM-sarjassa on vaihdettu täysin sähköisiin kilpa-autoihin, joten Marklundin pitää kuroa nopeasti kiinni muiden kuskien iso etumatka kokemuksen suhteen.

– Edessä on iso haaste, sillä en pääse testaamaan ollenkaan, ja muut kuskit ovat ajaneet autoilla koko kauden. Olen onneksi päässyt kokeilemaan RX2e-autoa, ja ainakin siihen autoon tyylini sopi hyvin.

– En ole koskaan piilotellut haluani palata takaisin MM-sarjaan. Minulla on siellä kesken jääneitä asioita, joten on tärkeää, että saan kokemusta uusista autoista ennen kautta 2023. En silti ota mitään paineita viikonlopusta. Aion nauttia jokaisesta hetkestä.

Marklund voitti tällä kaudella EM-sarjassa kauden seitsemästä startista kolme. Ruotsalainen varmisti mestaruuden jo ennen kauden päätöskisaa Belgian Spassa lokakuussa.

Münnich ei ole tällä kaudella kahdeksan kuskin MM-sarjassa loistanut. Saksalaisnestori on ollut joka kisassa viimeisten joukossa ja pitää viimeistä sijaa hallussaan myös pistetaulukossa.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallicrossin parhaat palat.

Lue myös nämä