Tuntuvan kilpailukieltonsa kärsinyt Joonas Lindroos palaa erikoiskokeille

Rallin kotimaisen F-Cupin kausi käynnistyy helmikuun viimeisenä viikonloppuna, kun pisteistä ajetaan Kangasniemi-rallissa.
Joonas Lindroos
Joonas Lindroos voitti Kangasniemi-rallin vuonna 2020. Kuva: Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

F-Cupin avaus on houkutellut ison nipun autokuntia Etelä-Savon vaativille teille. Kilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 137 kilpailijaparia, joista 126 ajaa Cup-luokissa.

Yksi mielenkiintoisimmista osallistujista on Joonas Lindroos, joka on kärsinyt tuntuvan kilpailukieltonsa. Lindroosin kilpailulisenssi pistettiin viime kaudella hyllylle peräti puoleksi vuodeksi, koska Mäntsälän rallin jälkitarkastuksessa hänen autonsa moottorin kuutiotilavuus ylitti sallitun rajan.

Kaudella 2020 F-Cupin nuottiluokan mestaruuden voittanut Lindroos kertoi viime syksynä, ettei hän ollut itse rakentanut BMW:nsä moottoria.

– En osannut edes epäillä, että moottori olisi ollut ylikokoinen, kun auton teho ei penkissäkään näyttänyt aivan huippulukemia. Onhan tuo melkoinen takaisku ja tuntuu aika rajulta rangaistukselta, mutta säännöt ovat sääntöjä. En kuitenkaan rupea ketään syyttelemäänkään, jämsäläiskuljettaja kertoi tiedotteessaan syyskuussa.

Lue myös: Suomalaiselle rallikuljettajalle tuntuva kilpailukielto – kuski ihmettelee, miksi liitto piilottelee tietoja

F-Cupissa ajetaan viidessä eri luokassa: nuotti, neliveto, yleinen, seniorit ja juniorit. Vuoden 2021 mestareista kolme lähtee puolustamaan viime kauden titteliään. Nelivedon mestari Jaakko Lavio starttaa uuteen kauteen Peugeot 208 -kilpurilla, ja yleisen luokan mestarilla Jonni Ruottusella on nyt alla Volvo 940. Seniorimestari Kari Kytölä luottaa tälläkin kaudella BMW M3 -autoon.

Mukana on neljäskin mestari, juniorien viime vuoden ykkönen Juuso Jorvala. Siirtyminen yleiseen estää junnumestaruuden puolustamisen ja niinpä tervakoskelainen siirtyi nuottiluokkaan hakemaan uusia haasteita.

Kangasniemen ralli ajetaan 26. helmikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat