Quantcast

Jari-Matti Latvalalle iso pettymys – ei pääse kilpailemaan Toyotallaan

Jari-Matti Latvala on perunut ilmoittautumisensa lauantaina ajettavaan Savonlinna-ralliin.
Juho Hänninen ja Jari-Matti Latvala
Juho Hänninen ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvalan oli määrä kisata Historic Rally Trophy -sarjan kauden toisessa kisassa Savonlinnassa, mikä olisi ollut kartturi Juho Hänniselle kotiralli. Latvala kertoi Rallit.fille, että vetäytymisen syynä ovat aikatauluongelmat. Latvala riittää hommia tulevalla viikolla, kun MM-kauden toinen osakilpailu järjestetään Ruotsissa.

Myös Toyota Celica GT-Four -kilpurissa on ollut haasteita.

– Auto on ollut viime viikonlopusta asti työn alla, kun öljynpaineet rupesivat testeissä laskemaan tyhjäkäynnillä. Laakerit olivat saaneet kipeätä ja niitä on vaihdeltu. Myös lukot ovat olleet irrallaan. Onhan tämä iso pettymys ja olen pahoillani myös järjestäjien puolesta, Latvala sanoi Rallit.fille.

Toyotan WRC-rallitallin päällikkö on kuitenkin löytänyt uuden kisan, johon aikoo osallistua historic-luokan Celicallaan. Latvala suuntaa maaliskuun toisena viikonloppuna Keski-Suomeen.

– Nyt kun tämä homma ei toteutunut, niin päätin ottaa tilalle toisen rallin. Ajan vaihtoehtoisena kisana F-Cupin rallin Korpilahdella maaliskuussa, Latvala vahvisti.

Tuurilainen paljasti myös halunsa kisata SM-sarjassa kesäkuussa kotikonnuillaan Pohjanmaalla.

– Historic-sarja on muutenkin vähän hankala aikataulullisesti minun kannalta. Kuhmoinen jäi jo väliin ja sitten toinen kisa on päällekkäin Seinäjoen SM-rallin kanssa, jonka minä haluaisin ajaa. En pysty kuitenkaan koko sarjaa ajamaan, Latvala totesi.

Latvala on ilmaissut halunsa kilpailla jonkin pienemmän rallin Toyotan Rally1 -kilpurilla. Seinäjoen SM-ralliin suunnitelmissa on osallistua vanhalla Celicalla, mutta suunnitelmat voivat toki aina muuttua.

Lue myös nämä

  • Uusimmat