Tunturiralli järjestetään ilman yleisöä – ”Rallikansa joutuu kuvittelemaan hyiset lämpötilat kotisohviltaan”

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas on nähty kahdessa edellisessä Tunturirallissa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-kauden avaavan Arctic Lapland -rallin – tuttavallisemmin Tunturirallin – järjestäjät vahvistivat tiistai-iltana, että kilpailu ajetaan ilman yleisöä reilun kahden viikon kuluttua.

Lapin Kansa uutisoi tiistaina iltapäivästä, että rallista pudotetaan kaikki kolme yleisöerikoiskoetta koronarajoitusten vuoksi. Muillekaan erikoiskokeille ei myydä pääsylippuja.

Rallijärjestäjät vahvistivat asian illalla Facebookissa.

– Tämä lähes myyttinen seikkailu omine haasteineen ei jää tänäkään vuonna väliin kilpailijoilta, joita innolla odotamme jo pian saapuvaksi Rovaniemelle. Muu rallikansa toki joutuu tällä kertaa kuvittelemaan erämaiden hyiset lämpötilat omilta kotisohviltaan, Arctic Lapland Rallyn Facebook-sivuilla kerrotaan.

Rallikansaa varten on tarkoitus pistää pystyyn nettilähetys, jonka välityksellä rallifanit voivat seurata kilpailua. Ralliorganisaatio tiedottaa kilpailuun tulevista muutoksista tarkemmin keskiviikkona.

Lapin Kansan mukaan kilpailun lähtö- ja maaliseremoniat siirtyvät Rovaniemen keskustasta Mäntyvaaran huoltoalueelle, joka suljetaan yleisöltä. Päätös tehtiin sen jälkeen, kun Lapin aluehallintovirasto oli ilmoittanut tiistaina jatkavansa rajoitusta, joka kieltää yli 50 hengen yleisötilaisuudet tammikuun loppuun saakka.

Tunturirallissa oli tarkoitus ajaa kaksi yleisöpätkää Mäntyvaaran raviradalla ja kolmas yleisöpyöritys Ounasvaaran kupeessa.

– Meillä oli kovat suunnitelmat ja valmistelut yleisöerikoiskokeille, mutta turha tässä oli lyödä päätä seinään. Päätimme reagoida heti. Päätös mahdollistaa joka tapauksessa rallin ajamisen, rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Heikki Poranen kertoi Lapin Kansalle.

Tunturiralli ajetaan 15.-16. tammikuuta. Ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa noin 216 kilometriä.

Katso alta kauden 2020 viimeisen MM-rallin, Monzan osakilpailun parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

Lue myös nämä