Tulevaisuuden tähti Henri Hokkala avaa SM-kautensa Kouvolassa- ”Ajohaluja on paljon”

Henri Hokkala
Henri Hokkala. Kuva: Toni Ollikainen/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ralli SM -sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Kouvolassa. Kauden toisessa osakilpailussa kilpailusesonkinsa avaa viime kauden Flying Finn Future Star -palkinnon ja Neste Ralliin osallistumispaketin voittanut tikkakoskelainen Henri Hokkala.

Kausi 2018 oli Hokkalalle hänen ensimmäinen täysi kautensa rallin SM-sarjassa. Alusta saakka hyviä ja nopeita otteita esittänyt Flying Finn Academyn 24-vuotias rallivalmennettava kruunasi vahvan alkukauden voittaessaan kesän toisen SM-osakilpailun Pohjanmaalla. Pohjanmaan kisan jälkeen Hokkala valittiin testien perusteella myös Flying Finn Future Stariksi osallistumaan Neste Ralliin.

– Itseluottamukselle valinta oli totta kai iso juttu. Kauden alussa tavoittelimme tuota palkintoa ja onnistuimme sen saavuttamaan. Projektina MM-kisan rakentaminen oli vaativa tiukkoine aikatauluineen. Mutta kaiken kaikkiaan hieno kokemus se oli, Hokkala muistelee.

Neste Ralli ja loppukausi SM-sarjassa eivät kuitenkaan sujuneet aivan suunnitelmien mukaan, joskin myös tavoitteet oli asetettu korkealle.

Suomen MM-rallissa vauhti oli kohdillaan, mutta taival päättyi ensimmäisenä ajopäivänä ulosajoon. Loppukauden kaksi SM-rallia tuottivat kilpailuhenkiselle Hokkalalle pettymykset ulosajojen pilattua suorituksen sekä Sastamalan ja Huittisten että Turun ja Salon osakilpailussa.

– Vaikka kauden viimeiset kisat päätyivät keskeytykseen, voidaan kuitenkin puhua ihan kelpo kaudesta. Viimeisissä kisoissa sattui ja tapahtui, mutta meillä oli niihin kisoihin vain yksi tavoite: voittaa. Silloin virheitä voi sattua. Turussa esimerkiksi ulosajo avauserikoiskokeella oli minun vikani. Ajoin liian lujaa eikä auto enää kääntynyt millään, nuori tikkakoskelainen myöntää.

Viime kauden pettymykset ovat kuitenkin taakse jäänyttä elämää ja Hokkalan työ ralliammattilaisuuden eteen on jatkunut tavoitteellisena. Kauden ensimmäisessä rallin SM -osakilpailussa, Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa, Hokkalaa ei nähty, mutta Kouvolassa mies on viivalla tutulla Peugeotin ralliautolla.

– Kouvolan SM-ralli on hyvään aikaan, sillä ehdimme ottaa tuntumaa ajamiseen. Viikonloppuna saimme ensimmäiset kilpailukilometrit tälle kaudelle Peurunka-rallista ja Kouvolaan lähdemme keräämään kisatuntumaa. Kouvolan jälkeen sitten katsotaan, miten kausi jatkuu. Ajohaluja on paljon ja tavoitteena on päästä ajamaan jotain sarjaa Suomessa tai ulkomailla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat