Juha Salo voitto mielessä kauden toiseen SM-rallin – ”Nilkka suorana vain menemään”

Juha Salo. Kuva: Hannu Rainamo

Rallin SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Kymenlaakson vauhdikkailla teillä Kouvolassa. Kauden SM-avauksessa Rovaniemellä yleiskilpailussa ja SM1-luokassa kolmanneksi ajanut Juha Salo lähtee Skoda Fabia R5:lla tavoittelemaan rallin ykkössijaa.

Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen lähtevät seitsemän erikoiskokeen reitille numerolla kaksi.

– Takaisin kärkeen on ehdoton tavoitteemme. Olen voittanut Kouvolassa muun muassa vuosina 2011 ja 2013, joten miksipä ei tälläkin kertaa.  Meitä on ainakin viisi autokuntaa, joilla on sama tavoite. Pitää saada kova lyönti päälle heti alusta alkaen ja lähteä menemään. Kouvolassa  ei ainakaan lumipölystä ole haittaa, Salo muistuttaa.

Salo sanoo, että edessä on haastava reitti. Kymenlaaksolaiset tiet ovat nopeita ja ne sisältävät paljon korkeuseroja.

– Reitillä on tapahtumaa ja haastetta löytyy, se on varma juttu. Lunta  on reilusti, mutta pienoinen kysymysmerkki on se, että miten mahdolliset plusasteet vaikuttavat teiden kuntoon. Oli miten oli, olosuhteet ovat kaikille samat.

– Tosin olemme valmistautuneet ja tehneet työtä myös sen eteen, että  kun valo EK:n lähdössä vaihtuu vihreäksi, meillä on kaikki  nuoskakelillekin kunnossa.

Salo sanoo, että ralli SM-sarjan avauksen Arctic Lapland -rallin  kolmas sija oli ihan hyvä aloitus kaudelle.

– Hieman jäi harmittamaan, että Napapiirillä emme pystyneet  hyödyntämään automme kaikkia ominaisuuksia. Skoda on SM-avauksen jälkeen huollettu ja on iskussa, joten ei kun nilkka suorana vain menemään. Odotukset ovat korkealla, mutta ajaa pitää kovaa, Salo muistuttaa.

SM O.K. Auto -ralli käynnistyy perjantaina klo 19.00 kahdella erikoiskokeella, joiden yhteispituus on 16,40 km. Ralli jatkuu lauantaiaamuna Kouvolasta klo 10.01. Päivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 94,50 km.

Jaa uutinen