Tulevaisuuden tähdeksi valittu Lindholm: Tämä tuo hienon mahdollisuuden

Emil Lindholm
Emil Lindholm on Tulevaisuuden tähti vuosimallia 2017. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm pokkasi torstaina ralliuransa merkittävimmän palkinnon, kun hänet valittiin AKK:n Tulevaisuuden tähti -kilpailun voittajaksi.

Kisan voittajana Lindholm, 20, saa käyttöönsä JWRC-luokan Ford Fiesta R2 -auton heinäkuun lopulla ajettavaan Suomen MM-ralliin.

– Tämä tuo hienon mahdollisuuden, eikä pelkästään ajollisesti vaan myös julkisuuden kannalta. Luulen, että tämä on tulevaisuuden kannalta hieno juttu, jota voi ehkä jopa hyödyntää, Lindholm kertoi.

Lindholm ja neljä muuta SM3-luokan kärkikuskia kamppailivat kisan voitosta kaksipäiväisissä testeissä Vierumäellä. Kun voitto ratkesi, Lindholm ei peitellyt tyytyväisyyttään.

– Vaikka olin SM-pistejohdossa, niin ei mistään voinut todellakaan olla varma. Olo on helpottunut. Yritin antaa kaikkeni näissä testeissä ja alkukauden kisoissa, Lindholm sanoi.

Lindholm ajaa jo ennen Jyskälää Puolan MM-rallissa JWRC-luokan Ford Fiestalla. Kotikilpailussa toisen polven ralliautoilijaan kohdistuu kuitenkin aivan toisenlainen huomio.

– Jyskälä on aina Jyskälä. Onhan se hieno juttu päästä ajamaan JWRC-luokassa, joka on aika kovatasoinen sarja. Jos katsoo niitä henkilöitä, jotka on aiemmin valittu Tulevaisuuden tähdiksi, niin heille on käynyt enemmän tai vähemmän hyvin. Eihän tämä mitään takaa, mutta se tuo medianäkyvyyttä ja markkina-arvoa, joten ehkä tulevaisuudessa on helpompi käydä sponsorineuvotteluja, Lindholm naurahti.

Tuoreeltaan Lindholm ei osannut sanoa tulostavoitettaan Keski-Suomen soraränneihin.

– Absoluuttinen tavoite on ajaa kisa järkevästi maaliin. Jos siinä ohella pystyy ajamaan joitain EK-pohjia, olisin todella tyytyväinen. Minun on tosi vaikeaa sanoa sijoituksista, sillä on vaikeaa arvioida omaa tasoa muihin verrattuna.

Lue myös nämä

  • Uusimmat