Tuleeko Tänakille vaikeuksia Toyotalla? Tommi Mäkinen antaa arvionsa

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Leo Francis/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänak ajaa ensimmäistä kertaa kilpaa Toyotan WRC-kalustolla ensi viikolla järjestettävässä Monte Carlon MM-rallissa.

Jari-Matti Latvala povasi viime vuoden puolella antamassaan haastattelussa, että M-Sportin Fordilla viime vuodet kilpailleelle Tänakille saattaa tulla vaikeuksia sopeutua uuteen autoon ja tiimiin. Tallipäällikkö Tommi Mäkinen on samoilla linjoilla – siirto uuteen ympäristöön vaatii ylimääräisiä ponnistuksia virolaiselta.

– Ott tulee meille uutena kuljettajana mukaan ja antaa varmasti vauhtia lisää (tallille), mutta katsotaan, milloin hän pääsee auton kanssa todellakin sinuiksi. Se varmasti ottaa hivenen aikaa, koska hän on ajanut monta vuotta toisella merkillä ja vähän erilaisella autolla, Mäkinen kertoo Rallit.fille.

– Ensin pitää hitsautua kunnolla auton kanssa yhteen ennen kuin siihen saa viimeisen vauhdin. Ammattimiehenä hän on varmasti kohtuullisen nopeasti siellä mukana. Toivotaan näin, Mäkinen jatkaa.

Tänak on testannut Yaris WRC -autoa neljän päivän ajan Montea varten. Virolainen uskoo, että hänen uudella tallillaan on riittävät resurssit mestaruuden voittamiseen.

– Minulle on iso juttu siirtyä oikeaan tehdastalliin, jossa on lukuisia henkilöitä paiskimassa hommia. Minun tehtävänä on oppia tuntemaan nämä työntekijät ja se, kuinka he työskentelevät. Sen jälkeen pyrimme kehittämään autoa. Auto tuntuu jo tässä vaiheessa nopealta, joten nyt minun täytyy tottua siihen, Tänak sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat