”Kierähdimme katolleen” – Mikko Hirvosella tuskainen Dakar-etappi

Mikko Hirvonen
Mikko Hirvonen. Kuva: Antonin Vincent/DPPI/X-raid
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dakar-rallin 11. etappi toi lisää haasteita Minillä kisaavalle Mikko Hirvoselle. Kauaksi kärjestä pudonnut suomalainen ei kuitenkaan aio antaa periksi.

– Etappi 11 alkoi hyvin. Se oli hyvin pomppuinen, mutta minulla oli hyvä tuntuma autoon. Dakar kuitenkin osoitti haastavuutensa jälleen kerran minulle, Hirvonen toteaa Facebookissa.

Hirvonen menetti etapilla aikaa lähes seitsemän tuntia kärkeen nähden.

– Yksi dyyni yllätti minut ja menimme liian kovaa sen yli. Laskeuduimme alas auton nokka edellä ja kierähdimme katolleen. Orly Terranova oli siellä nopeasti auttamassa meitä, mutta valitettavasti jäähdytin hajosi törmäyksessä ja meidän piti odottaa viisi tuntia huoltorekkaamme, jotta saimme uuden jäähdyttimen. Vaihdon jälkeen jatkoimme matkaa.

Hirvonen on joutunut turvautumaan aavikkoseikkailun aikana useasti suomalaiseen sisuun, eikä hän aio nytkään antaa periksi.

– Mekaanikoilla tulee olemaan lyhyt yö korjata auto valmiiksi rallin pisimpään etappiin, mutta me puskemme eteenpäin, aina!

Autoluokan kärjessä jatkaa edelleen Espanjan Carlos Sainz ennen Ranskan Stephane Peterhanselia ja Qatarin Nasser Al-Attiyahia. Sijalla 20 oleva Hirvonen on jäänyt kärjestä yli 16 tuntia.

Dakar-ralli päättyy lauantaina Argentiinan Cordobaan.

Lähde: Moottoriurheilu.tv

Lue myös nämä

  • Uusimmat