Toyotan WRC-tallin uusi auto hyvällä mallilla – ”Nyt on aika tehdä viisaita ratkaisuja”

Ralliautoilun puolustava maailmanmestari Kalle Rovanperä testasi Toyotan uutta Rally2-autoa helmikuun lopulla Ranskassa.
Tom Fowler
Tom Fowler. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Päätestivastuun auton kehitystyön aikana on kantanut Toyotan testikuski Juho Hänninen, mutta vajaat pari viikkoa sitten Rovanperälle aukeni hyvä tilaisuus antaa kommenttinsa ensi kaudella asiakkaille tuotavasta GR Yaris Rally2 -kilpurista.

– Miksi emme olisi laittaneet häntä auton? Hän on kuitenkin puolustava maailmanmestari ja on voittanut myös WRC2-luokan. Kallella on paljon kokemusta kyseisen luokan autoista, Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler sanoo Dirtfish-sivustolla.

– Se oli hyvin järkevä ratkaisu kaiken kaikkiaan, sillä testipaikalle ei ollut kovin pitkä matka Kallen kotoa, Fowler jatkaa viitaten Rovanperän nykyiseen asuinpaikkaan Monacossa.

Toyota-pomon mukaan uusi Rally2-auto alkaa olemaan lähellä valmista. Seuraavaksi japanilaisvalmistajan on luokiteltava auton osat.

– Nyt on aika tehdä viisaita ratkaisuja. Kaikki on vähintään lähellä valmista auton kanssa. Auto on jo käypäinen sekä lumelle että soralle ja asvaltille. Kaikki elementit ovat olemassa, että autolla voisi ajaa kokonaisen rallivuoden, Fowler selittää.

– Seuraavaksi meidän on valittava oikeat osat, sillä tällä hetkellä meillä on osia enemmän kuin mitä voi luokitella. Pitää osata valita ne oikeat. Rally2-säännöissä on rajattu määrä esimerkiksi tukivarsia ja voimansiirron osia.

Toyota GR Yaris Rally2 -auto teki kisadebyyttinsä viime viikonloppuna Japanissa Shinshiro-rallissa. WRC-kuski Takamoto Katsutan isä Norihiko vielä sunnuntaiaamuna kiinni toisessa tilassa, mutta joutui keskeyttämään viimeisellä erikoiskokeella tekniseen vikaan.

Norihiko Katsuta ajaa tällä kaudella Toyotan Rally2-autolla Japanin rallisarjan osakilpailuissa.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat viime marraskuulta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat