Miksi ihmeessä WRC-kuski on mukana kansallisessa rallisarjassa? – ”Oli se sitten Lada tai WRC-auto, minä olen aina valmis”

Irlantilaiskuski Craig Breen ajaa tällä kaudella valikoituja MM-ralleja jakaen kolmatta Hyundain tehdastallin autoa konkari Dani Sordon kanssa.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-karkeloiden lisäksi Breen kisaa tänä vuonna myös Portugalin rallisarjassa. Kausi Portugalissa starttaa tänä viikonloppuna Fafe-rallilla, joka toimii myös rallin EM-sarjan kauden avauskilpailuna.

Mutta miksi Breen päätti lähteä mukaan Portugalin rallisarjaan?

– Jos on mahdollisuus ajaa ralliautolla, oli se sitten Lada tai WRC-auto, niin minä olen aina valmis, Breen naurahtaa Dirtfish-sivustolla.

– Tämä oli minulle aika tyypillinen juttu, sillä suostun usein kaikenlaisiin juttuihin sen enempiä miettimättä. Loppujen lopuksi Portugalin rallisarja täydentää hyvin minun ajokauteni, 33-vuotias irlantilainen jatkaa.

Portugalin rallisarjassa Breen kilpailee Hyundain i20 Rally2-autolla, jonka huollosta vastaa Sports & You -tiimi.

– Olen tuntenut sen tallin ihan perustamisesta saakka ja auttanut heitä monissa eri jutuissa. Tiimin perustaja Pedro Fontes kysyi minulta viime vuoden lopulla, että voisinko ajaa heidän tallissaan, ja vastasin, että miksipä ei, Breen valottaa.

– Tykkään erilaisista haasteista. Tämä on minulle tilaisuus kokea uusia ralleja ja tutustua uusiin ihmisiin.

Portugalin rallisarja solahtaa hyvin Breenin kalenteriin. Ainoa haaste on elokuun alussa ajettava Vinho da Madeira -ralli, jonka kanssa päällekkäin osuu Suomen MM-osakilpailu. Oletettavasti Hyundai on kaavaillut irlantilaista Rally1-hybridiauton rattiin Suomen sorateillä, sillä kisa on perinteisesti sopinut Breenille erinomaisesti.

Katso alapuolelta, mitä Portugalin EM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä