Toyotan WRC-tähden vaisulle kaudelle tyly päätös: ”Olen valtavan pettynyt!”

Walesilaiskuski Elfyn Evansin kausi rallin MM-sarjassa oli vaisu.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans lähti ykköskuskin statuksella kauteen, mutta jäi pisteissä neljänneksi. Eroa pronssitilaan jäi muhkeat 59 pistettä. Mestaruuden voittanut tallikaveri Kalle Rovanperä puolestaan saalisti vuoden aikana 121 pistettä enemmän.

Evans oli lähellä saada kaudelleen kelvollisen päätöksen, kun Toyota-kuski oli kiinni kauden ensimmäisessä voitossa viime viikonloppuna Japanissa. Pieni ajovirhe sunnuntaina ja sitä seurannut rengasrikko vesittivät kuitenkin haaveet, ja käteen jäi vain viides tila.

– Olen luonnollisesti valtavan pettynyt. Kausi on ollut raskas henkilökohtaisesti, mutta Japanissa meillä oli mahdollisuus ja me löimmekin kaiken peliin, Evans sanoi.

– Sunnuntain kisapäivä alkoi hyvin, ajoimme hyvällä rytmillä ja kaikki toimi. Toisella pätkällä ajoimme hiukan leveäksi, mikä rikkoi renkaan. Se oli iso rangaistus hyvin pienestä virheestä, mutta tämä on pelin luonne.

Evans sanoi heti epäonnisen hetkensä jälkeen, että nuotti tuli mutkaan liian myöhään, minkä vuoksi mitään ei ollut enää tehtävissä. Oli virhe sitten kuskin tai kartturin, tuskin Evans olisi kuitenkaan pystynyt kamppailemaan voitosta. Kahdella viimeisellä erikoiskokeella nimittäin satoi rutkasti vettä, eivätkä Toyota-kuskien rengasvalinnat osuneet kohdilleen.

– Rengasrikon jälkeen voittotaistelu oli ohi. Sitten tuli sade, eivätkä rengasvalintamme olleet optimaaliset. Takamoton (Katsuta) puolesta olen onnellinen, koska hän sai palkintosijan kotikisastaan. Hän on tehnyt kovasti töitä koko vuoden ajan ja ansaitsi ehdottomasti hyvän tuloksen.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä