Toyotan WRC-kuski loikki komeasti Kroatian MM-rallin testeissä

Japanilainen Takamoto Katsuta haki säätöjä Kroatian MM-rallia varten viikonloppuna.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta päätti samalla WRC-tiimien testirupeaman Kroatiassa. Viimeisen reilun viikon aikana kaikki kolme tallia ajoivat omat kisaan valmistavat testinsä Kroatiassa, jossa ajetaan ensi viikolla kautta aikain toinen MM-ralli.

Kroatian asvalttipätkät ovat ainakin Katsutan mukaan erityisiä verrattuna WRC-kalenterin muihin kestopinnoitteella ajettaviin osakilpailuihin.

– Asvalttitestit Kroatiassa. Tiet täällä ovat nopeita, liukkaita ja aivan uniikkeja kaikkine hyppyineen. Myös pinta on erilainen verrattuna sarjan muihin asvalttikisoihin. Se vaikeuttaa pidon arvioimista, Katsuta twiittasi sunnuntaina.

https://twitter.com/TakamotoKatsuta/status/1512996574976221185

Katsuta on aloittanut rallikautensa vähintäänkin kohtalaisesti. Kauden avausralli Monte Carlossa oli japanilaiselle vaikea, kun hän sijoittui kahdeksanneksi. Helmikuussa Ruotsin MM-rallissa Katsuta oli kuitenkin neljäs.

Kroatian asvaltilla Katsuta sijoittui viime kaudella kuudenneksi. Sen sijaan Belgian ja Katalonian asvalttikisoissa mies täräytti ulos tieltä.

Toyota-kuskin testipäivä alkoi ilmeisen kuivassa kelissä, mutta iltapäivällä satoi rankasti ja Katsuta sai hyvää kokemusta myös märällä asvaltilla ajamisesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat