Toyotan uusi tähti oudoista lähtökohdista Meksikon MM-ralliin – ”Se pitää vain unohtaa”

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan talliin M-Sport Fordin tiimistä siirtynyt Elfyn Evans kuuluu ehdottomasti Kalle Rovanperän ohella rallin MM-sarjan alkukauden yllättäjiin.

Evans lähtee ensi viikon Meksikon MM-ralliin sarjan jaetulla kärkisijalla saavutettuaan kahdesta ensimmäisestä kisasta kolmannen sijan sekä voiton.

– Onhan tämä tietenkin ollut hieno startti kauteen uudessa tiimissä. Odotan innolla kauden ensimmäistä sorarallia. Tavallaan Meksiko on kuitenkin kuin kaksi ensimmäistä kauden kisaa. Sillä on oma luonteensa ja siihen pitää sopeutua, Evans sanoo Toyotan tiedotteessa.

– Löysimme hyvän fiiliksen autoon kahdessa ensimmäisessä kisassa ja toivomme, että sama jatkuu. Koska johdamme MM-sarjaa, se tarkoittaa, että auraamme tietä perjantaina. Se ei tee hommasta helppoa meille, mutta se pitää vain unohtaa. Meidän on keskityttävä niihin asioihin, jotka ovat omissa käsissämme, walesilaiskuski jatkaa.

MM-sarjan johtajan asema on uusi Evansille, mutta Toyota-kuski ei asiaa liikoja mieti.

– En ole miettinyt asiaa rehellisesti sanottuna. En ole uhrannut sille ajatustakaan. Monet varmaan ajattelevat, että Ruotsin ja Meksikon välissä on vähän vapaa-aikaa, mutta aika juoksee. Me testasimme Espanjassa viime viikolla, ja kun mukaan ottaa matkapäivät, niin se on neljä päivää viikossa. Sitten kun tekee muut valmistelut, katsoo onboardit, treenaa, ja tekee töitä nuottien parissa, niin sitten onkin taas aika nousta koneeseen, Evans kertoi DirtFish-sivustolle.

Auramiehen roolissa Evans toivoo sadetta, mutta ainakin tämän hetken ennusteiden mukaan se on utopiaa. Onko sade ainoa mahdollisuutesi taistella voitosta Meksikossa?

– En sanoisi niinkään, mutta sade nostaisi osakkeitamme huomattavasti. On aina olemassa mahdollisuus, että sataa, vaikka se olisikin vain pieni oljenkorsi. Ei sitä voi kuitenkaan kunnon mahdollisuudeksi sanoa edes puolitosissaan. Vaikka sataisi edes vähän, niin siellä on niin kuivaa, että tiet kuivuvat nopeasti, Evans huomauttaa.

Lue myös nämä