FIA:lta jälleen korulauseita rallin MM-sarjan hybridisäännöistä – tarkat yksityiskohdat edelleen auki

Kuvituskuva: Kuva: Kansainvälinen autourheiluliitto FIA
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA julkaisi perjantaina maailman moottoriurheiluneuvoston päätöksiä. Rallin MM-sarjaa koskien FIA:lta saatiin lähinnä tuttuja korulauseita tulevista hybridisäännöistä. 

WRC-kilpureiden on määrä siirtyä hybridiaikaan kaudella 2022, mutta aika tiimalasissa käy vähiin. Kun matkaa hybridikauteen on enää reilut puolitoista vuotta, roikkuvat tarkat säännökset yhä ilmassa.

– Teknisten sääntöjen pääkohdat kaudelle 2022 Rally1-luokkaa (entinen WRC) varten päätettiin joulukuun 4. päivä neuvoston kokouksessa. FIA:n ralli- ja tekniikkajaostot ovat sen jälkeen tehneet yhteistyötä valmistajien kanssa jatkaakseen tätä työtä, jotta nykyiset esteettiset vetovoimatekijät ja äänimaailma säilyvät myös uuden sukupolven autoissa. Tarkoitus on, että jännittävä kilpailu jatkuu myös tulevaisuudessa tiimien kannalta kohtuullisin kustannuksin, FIA:n sivuilla julkaistiin perjantaina.

– Tarkoituksena on vähentää kuluja nykyisiin autoihin verrattuna tarjoten kuitenkin kestävä hybriditeknologia, jonka autovalmistajat voivat adaptoida eri malleihinsa, tiedotteessa jatkettiin.

FIA:n julkaisemat asiat ovat olleet jo ennestään valmistajien tiedossa, mutta edelleen tarkat tekniset säännöt puuttuvat.

– Neuvosto hyväksyi tänään tekniset säännöt uuteen luokkaan, mutta lopulliset tarkat detaljit moottorisääntöjen, hybriditeknologian ja turvallisuusasioiden suhteen ovat vielä varmistamatta, FIA:n tiedotteessa kerrottiin.

Ainoa uusi asia sanahelinässä on, että WRC-luokka tulee tottelemaan vuodesta 2022 eteenpäin nimeä Rally1.

FIA:n rallipomo Yves Matton kertoi hiljattain DirtFish-sivustolle, että FIA tekee maaliskuussa päätöksen hybridiyksikön ja akun toimittajasta. Autonvalmistajien on sitouduttava sääntöihin toukokuussa ja kesäkuussa asia laitetaan lopullisesti pakettiin. Toivottavasti näin on, sillä aika uhkaa loppua kesken.

Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen kertoi aiemmin jutussamme, että komeista korulauseista huolimatta asiat ovat vielä pahasti kesken.

Lue lisää: Rallin MM-sarjan kulisseissa kytee – Tommi Mäkiseltä suorat sanat kilpailijatiimien suunnitelmista: ”Ei millään muotoa realismia”

Lue myös nämä

  • Uusimmat