Toyotan uudet ongelmat huolestuttavat Tommi Mäkistä – ”Tilanne analysoidaan huolella”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvala ja Ott Tänak törmäsivät lauantaina iskunvaimenninongelmiin Portugalin MM-rallissa.

Hyvää kisaa ajanut Latvala joutui jättämään päivän kesken ja menetti saumat palkintokorokepaikkaan. Tänak sinnitteli päivän loppuun saakka ja lähti niukassa johtoasemassa sunnuntain erikoiskokeille.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi, että tiimin Yaris WRC -autoihin oli laitettu uudet iskunvaimentimet Portugalin MM-ralliin. Toistaiseksi tallillakaan ei ole varmuutta siitä, iskikö Latvalan ja Tänakin autoihin identtiset viat, mutta tilanteeseen suhtaudutaan vakavasti.

– Kyllä tämä huolestuttaa. Nyt pitää tutkia hyvin huolella, mitä on tapahtunut. Onko siellä iskunvaimentimen alapään osassa jokin valmistevika, jos Jari-Matilla ja Ottilla olikin sama vika? Tilanne käydään läpi ja analysoidaan huolella, Mäkinen kertoi Rallit.fille.

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,266241″ ap mute ]

 

Latvala kertoi, ettei hän ollut huomannut mitään erityistä tilannetta, missä iskunvaimennin olisi mennyt rikki. Tänakilta iskunvaimennin petti lauantain viimeisellä erikoiskokeella.

– Meillä ei ole ollut aiemmin iskarivikoja. Nyt niitä on mennyt kahdesta autosta. Ne ovat uusia osia, joten äkkiä voisi kuvitella, että siellä on jotain vialla, tallipomo Mäkinen totesi.

Toyotalla on yhä mahdollisuudet loistavaan tulokseen Portugalissa, sillä Tänak ja Kris Meeke ovat kaksoisjohdossa. Mutta Latvala koki jälleen uuden pettymyksen.

– Tämä oli harmillista Jari-Matin kannalta. Hän olisi saattanut olla jopa kisan johdossa ilman ongelmia. Hän ajoi todella hyvällä fiiliksellä, mutta ei mahda mitään, Mäkinen surkutteli.

Lue myös nämä