Toyotan suomalaisilla karmea päivä Meksikossa – ”Tein todella tyhmän virheen”

Tommi Mäkinen on ollut enemmän kuin tyytyväinen Esapekka Lapin otteisiin.
Tommi Mäkinen ja Esapekka Lappi. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskuski Jari-Matti Latvalan avauspäivä Meksikon MM-rallissa oli umpisurkea. Tuurilainen kamppaili moottoriongelmien kanssa aamupäivällä ja joutui lopulta keskeyttämään kahdeksannella erikoiskokeella laturivian vuoksi.

– Auto tuntui tosi hyvältä avauspätkällä aamulla, mutta sitten aloimme kärsiä moottorin lämpötilojen noususta. Pystyimme kontrolloimaan sitä, mutta se vaikutti meidän suorituskykyyn. Jouduin keskittymään paljon lämpötiloihin, mutta ajaminen sitten unohtui, Latvala summasi.

– Tiimi teki hyvää työtä huollossa ja auto toimi iltapäivällä paremmin. Olikin iso sääli, että laturi hajosi ja meidän oli pakko keskeyttää. Lauantaina kuitenkin jatkamme kisaa ja meillä on yhä mahdollisuudet saada joitain pisteitä. Pitää vaan jatkaa taistelua, Latvala jatkoi.

Perjantain erikoiskokeet sujuivat vieläkin surkeammin Meksikon rallin ensikertalaisella Esapekka Lapilla. Vaisu päivä päättyi ulosajoon rallin seitsemännellä erikoiskokeella.

– Päivä oli todella hankala minulle. Aamu oli jo pettymys ja sitten tein todella tyhmän virheen iltapäivällä. Siinä oli vasemmalle kääntyvä ysikymppinen, jossa menetin ajolinjan, menin leveäksi ja ajoin ojaan. Auto ei vahingoittunut kovinkaan pahasti, mutta emme päässeet takaisin tielle, Lappi kuvaili.

Kymmenen ajetun erikoiskokeen jälkeen rallin johdossa on Hyundain Dani Sordo. Yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb on paluukisassaan komeasti toisena ja Toyotan Ott Tänak kolmantena.

Lauantaina Meksikossa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat