Mäkinen ylisti Tänakin suoritusta – ”Hän on ollut älykäs”

Tommi Mäkinen ja Ott Tänak
Tommi Mäkinen ja Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolaiskuski Ott Tänak on jälleen pieksämässä suomalaiskuljettajia rallin MM-sarjassa.
Kolmatta kisaansa Toyotan tiimissä ajava Tänak on Meksikon rallissa kymmenen ajetun erikoisjälkeen kolmantena vain 11 sekuntia kisaa johtavan Dani Sordon perässä.

Siinä missä suomalaiset Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi tuskailivat perjantaina moottoriongelmien kanssa, paahtoi Tänak samanlaisella Yaris WRC:llä vakuuttavia ek-aikoja. Lopulta sekä Latvala että Lappi joutuivat keskeyttämään.

– Kaiken kaikkiaan päivä oli minulle tosi hyvä. Tämä on ensimmäinen kisani tällä autolla soralla, joten opittavaa riittää. Lämpötilat olivat tosiaan korkealla, mutta onnistuimme selvittämään sen aamulla. Tiimi teki hyvää työtä huollossa ja auto parani iltapäiväksi, Tänak totesi.

– Iltapäivällä puskin todella kovaa. Meidän lähtöpaikkamme ei ollut paras mahdollinen, mutta pysyimme silti lähellä kärkeä. Alku on ollut hyvä ja tästä on hyvä jatkaa huomenna.

Tallipomo Tommi Mäkinen hehkutti virolaissuojattinsa suoritusta.

– Ott on tehnyt todella hienoa työtä. Hän on ollut älykäs vaikeissa olosuhteissa ja saanut autosta parhaan suorituskyvyn irti. Kun katsoo hänen suoritustaan perjantain lähtöpaikalta, on huomenna luvassa vielä parempia asioita, Mäkinen hehkutti.

– Jari-Matin keskeytys oli ikävä juttu, mutta hän starttaa lauantaina uudestaan ja saa toivottavasti jotain pisteitä mukaansa, vaikka onkin toisena autona tiellä. Esapekalla oli myös hankalaa näissä olosuhteissa. Hyvä juttu on kuitenkin se, että sekä miehistöt että autot ovat kunnossa, joten molemmat voivat jatkaa kisaa lauantaina, Mäkinen jatkoi.

Lauantaina Meksikossa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta.

Lue myös nämä