Toyotan rallitiimin suojateilla karu kauden päätös – kolmesta kuljettajasta kaksi rysäytti ulos

Toyotan WRC-tallin haastajaohjelmaan kuuluvat japanilaiset saivat oppia kantapään kautta viikonloppuna Ranskassa.
Nao Otake
Nao Otake oli japanilaiskolmikosta ainoa, joka pääsi kisan maaliin. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime talvena Toyotan valmennusohjelmaan valitut Hikaru Kogure, Nao Otake ja Yuki Yamamoto osallistuivat kauden päätteeksi Ranskan asvalttisarjaan kuuluvaan Criterium des Cevennes -kilpailuun Etelä-Ranskassa. Kolmikosta vain Otake selviytyi kisassa maaliin saakka.

Kogure ja Yamamoto rysäyttivät Renault Clio Rally4 -kilpureillaan ulos kisan alkupuolella. Koguren kohtaloksi koitui kolmas ja Yamamoton neljäs erikoiskoe.

– Kaksi ensimmäistä pätkää olivat leveitä ja melko nopeita. Kolmospätkästä lähtien teiden luonne muuttui selvästi: pätkä oli erittäin pomppuinen, liukas ja myös melko kapea, joten yksi pieni virhe oli riittävä isoon törmäykseen – ja juuri niin meille kävi, Kogure kertasi.

– Siinä paikassa oli vaikeaa nähdä kaikkia rytkyjä nuotituksen aikana. Mutta se oli minun virheeni, ja jatkossa minun pitää katsoa huolellisemmin paikat nuotituksessa ja parantaa nuottejani.

Yamamoto teki lähes identtisen virheen, joka johti keskeytykseen.

– Nelospätkällä kaikki oli mennyt hyvin ennen törmäystämme. Samassa mutkassa tapahtui useita asioita, eivätkä nuottini olleet riittävän hyvät. Tiedän, että voin oppia tästä kokemuksesta ja olla entistä vahvempi tulevaisuudessa, Yamamoto sanoi.

Nao Otake selvitti haastavat vuoristoerikoiskokeet, mutta sijoittui Rally4-luokassa vasta 14:nneksi. Toyotan haastajaohjelmassa valmentajana toimivan Mikko Hirvosen mukaan asvalttikisa oli vuoden kovin koettelemus japanilaiskolmikolle.

– Tämä oli iso haaste kuljettajille, ja valitettavasti Hikaru ja Yuki tekivät virheet ja joutuivat keskeyttämään kisan alkuvaiheessa. Voimme olla tyytyväisiä, että Nao pääsi maaliin ja sai kokemusta, Hirvonen sanoi.

Japanilaiskuljettajat keräsivät tämän vuoden aikana kokemusta Suomen kansallisista ralleista, minkä lisäksi he osallistuivat kahteen asvalttikilpailuun Etelä-Euroopassa. Toyotan tavoitteena on koulia heistä seuraavan sukupolven kuljettajia rallin MM-sarjaan.

Ohjelmaan valitsemisen jälkeen he muuttivat Jyväskylään, missä sijaitsee Toyotan rallitiimin päämaja.

– He ovat oppineet paljon. Eteen on tullut paljon uusia asioita, mutta he ovat sopeutuneet hyvin. Ennen tätä rallia he olivat ajaneet kisoissa maaliin ja saaneet hyviä tuloksia, jos he eivät olleet kohdanneet teknisiä ongelmia, Hirvonen summasi.

– Nyt olemme tulleet tasolle, jossa asioista tulee vaikeampia. Rallissa kyse on erilaisista olosuhteista ja teistä, joten opittavaa on paljon.

Lue myös nämä

  • Uusimmat