Toyotan paketti ei toiminut Walesissa – ”Yaris on silti paras WRC-auto, mitä olen ajanut!”

Toyota ei yltänyt kärkivauhtiin Walesissa. Kuva: Toyota Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tämän kauden ykköspilotti Jari-Matti Latvala ajoi nousujohteisen kisan Walesin MM-rallissa. Yaris WRC ei istunut suomalaisten käteen sääolosuhteiden kannalta epäsuotuisten testien jälkeen. 

Latvalan vauhti kuitenkin parani pikku hiljaa kisan edetessä ja mies oli liekeissä varsinkin lauantain ”pimeillä” erikoiskokeilla. Podium-sijoitus jäi kuitenkin lopulta niukasti haaveeksi Latvalan oltua lopputuloksissa viides. Kolmossija jäi viiden sekunnin päähän.

– En olisi pystynyt ajamaan yhtään kovempaa Power Stagella. Annoin ehdottomasti kaikkeni, kisan päättäneeltä erikoiskokeelta kolme ylimääräistä MM-pistettä napannut Latvala sanoo tiimin tiedotteessa.

– Tämä ei ollut meille täydellinen ralli, mutta saimme sentään jotain pisteitä. Tiedämme, mitä voimme kehittää ja se ei kuitenkaan ota siltä faktalta mitään pois, että Yaris on silti paras WRC-auto mitä olen ajanut, Latvala jatkaa.

Toyotan testeissä keli oli aurinkoinen ja sitä myöten säädöt menivät pieleen. Myöskään Katalonian MM-rallin soraerikoiskokeella tehdyt muutokset eivät tuoneet toivottua tulosta, vaan Yaris aliohjasi liikaa.

MM-sarja päättyy marraskuun puolivälissä ajettavaan Australian ralliin.

Lue myös nämä