Toyotan pääjohtaja heitti haasteen Kalle Rovanperälle

Toyotan autotehtaan päällikkö Akio Toyoda nähtiin paikan päällä Belgian MM-rallissa pari viikkoa sitten.
Akio Toyoda
Akio Toyoda. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyoda ajoi autovalmistajan uudella vedyllä toimivalla konseptiautolla ja istui myös rallilegenda Juha Kankkusen kartturina samaisessa autossa. Toyodan mukaan japanilaisyhtiö on saanut ylipäätään rallin MM-sarjasta juuri toivomansa näkyvyyden

– Yaris on ollut koko ajan suositumpi Euroopassa, mutta ei vain täällä. Nyt olemme vaihtaneet auton nimen samaksi kaikkialla. Yaris symbolisoi Toyotan menestystä moottoriurheilussa. Uskon, että se on nostanut yhtiömme arvoa, Toyoda sanailee rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

Toyoda pääsi Belgiassa kunnon rallifiilikseen, vaikka vety-Yariksella ajettiinkin näytösluontoisesti. Rallin MM-sarja on koronapandemian jälkeen laajentumassa jälleen ympäri maapalloa, mikä on Toyodalle niin ikään mieleen.

– Power Stage kaikkine katsojineen oli jotain todella erityistä. Pääsin todella nauttimaan WRC:n tunnelmasta, Toyoda hehkuttaa.

– FIA on valinnut mielenkiintoisia kisoja ympäri maailman. Nyt myös Japani on mukana, mikä on todella tärkeää japanilaisille faneille. Siitä tulee todella mielenkiintoinen kisa, Toyoda jatkoi viitaten marraskuussa ajettavaan kotikisaan.

Toyotan nokkamiehen ykköstykki tällä kaudella on ollut nuori suomalaistähti Kalle Rovanperä. Toyoda esittää Rovanperälle pienoisen haasteen.

– Kalle tykkää ajaa donitseja. Minä olen myös hyvä siinä. Joskus haluaisin kisata Kallea vastaan ja katsoa, kumpi tekee paremmat donitsit.

Toyoda viitannee kommenteillaan Rovanperän viime vuoden pyörityksiin Monzan MM-rallissa legendaarisella moottoriradalla, kun suomalainen pyöritteli ylimääräiset ringit yleisöä viihdyttääkseen. Rovanperä on tunnettu myös drifting-harrastuksestaan.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat