Quantcast

Kalle Rovanperältä tärkeä muistutus

Kalle Rovanperällä riittää vielä työsarkaa tällä kaudella, vaikka hänellä on tukeva pistejohto rallin MM-sarjassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperällä oli ensimmäinen teoreettinen mahdollisuus pistää mestaruustaisto poikki jo edellisessä osakilpailussa Belgiassa, mutta Toyota-tähti sortui ulosajoon heti kisan alussa. Suomalaiskuski sai pientä lohtua kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta, jolla hän ajoi viiteen lisäpisteeseen oikeuttaneen pohja-ajan.

Hyundain Ott Tänak ajoi puolestaan voittoon Belgiassa ja supisti Rovanperän etumatkaa MM-taulukossa. Toyotan suomalaisässällä on yhä kuitenkin 72 pisteen johtoasema virolaiseen nähden ennen ensi viikolla ajettavaa Kreikan MM-rallia.

– Mikään ei ole ohi ennen kuin se on ohi, Rovanperä muistuttaa rallin MM-sarjan nettisivuilla.

– En ajattele tilannetta. Aion vain jatkaa samalla tavalla ja saada mahdollisimman hyviä tuloksia tulevissa ralleissa. Johto on toki hyvä ja mukava juttu, mutta se on edelleen vain johto – ei mikään varma mestaruus, suomalaiskuski lisää.

Rovanperä on ajanut upean kauden, johon on mahtunut peräti viisi voittoa. Belgiassa hän teki ensimmäisen selkeän virheensä tänä vuonna.

– Ainahan sitä yrittää olla täydellinen ja ajaa täydellisen rallin, mutta virheitä tulee välillä. Nyt se on nähty, ja jatkossa yritämme välttää niitä, Rovanperä sanoo.

Mestaruus on katkolla Rovanperälle myös ensi viikolla Kreikassa, mutta edelleen voidaan puhua vain teoreettisesta mahdollisuudesta.

– Jos keli on kuiva, ensimmäisenä tiellä oleminen voi olla vaikeaa. Mutta Ott ja muut ovat heti perässäni, joten toivottavasti tilanne ei ole heille paljon parempi, Rovanperä tuumaa.

Katso alta Belgian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat