Toyotan kauden päätös oli synkkä – ”Teemme jo kovasti töitä ensi kautta varten”

Toyotan tiimi työssään. Kuva : @World.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitalli tuli täksi kaudeksi ryminällä mukaan MM-karkeloihin. Yaris WRC:n vauhdista saatiin ensimmäinen osoitus jo kauden toisessa kisassa Ruotsissa, kun Jari-Matti Latvala juhli voittoa. 

18 vuoden tauon jälkeen MM-sarjaan palannut Toyota oli valmistajien MM-sarjassa lopulta kolmas. Kaudella tiimi saalisti kaksi voittoa ja kolme muuta podium-sijoitusta. Alkukaudesta näytti jopa siltä, että Latvala taistelee jopa maailmanmestaruudesta. Tekniset viat kauden puolivälin jälkeen kuitenkin pilasivat tämän unelman.

Kauden päätöskisa Australiassa oli murheellinen, kun Esapekka Lappi menetti mahdollisuutensa tekniseen vikaan perjantaina ja kilpailun päätöspätkällä sunnuntaina Latvala ajoi kakkossijalta ulos.

– Meillä oli tällä kaudella upeita hetkiä, kuten voittomme Ruotsissa ja Suomessa. Itse asiassa minä olen vielä onnellisempi niistä hetkistä, kun kisat eivät sujuneet toivotulla tavalla, mutta se antoi meille mahdollisuuden oppia. Haluan myös kiittää kaikkia fanejamme, sillä he pitävät moottoriurheilua yllä. Ensi vuonna tiimimme saa uusia jäseniä ja tähtäämme entistä korkeammalle, Toyota-pomo Akido Toyoda summaa tallin tiedotteessa.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen oli niin ikään tyytyväinen Puuppolassa kehitetyn Yariksen vauhtiin debyyttivuonna.

– En usko, että kukaan olisi osannut ennustaa, miten tämä ralli tulee päättymään. Tuskin kukaan olisi myöskään osannut ennustaa, millaisia tuloksia voimme saada tänä vuonna aikaan. Iso kiitos siis kaikille ihmisille, jotka ovat tämän mahdollistaneet, Mäkinen toteaa.

– Tämän kisan pettymys ei saa viedä mitään pois siltä, mitä saavutimme tänä vuonna. Suorituksemme on ollut kaiken kaikkiaan hieno. Se ei kuitenkin tarkoita, että voisimme nyt ottaa rennosti. Teemme jo kovasti töitä ensi kautta varten, Mäkinen jatkaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat