Toyotan isolta pomolta suuria sanoja Jari-Matti Latvalasta – pääjohtaja yllättyi suomalaisen teosta

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan ensimmäinen kausi Toyotan tallipäällikkönä ei olisi voinut sujua paremmin.

Toyotalla oli useita syitä juhlaan sunnuntaina. Toyota-kuljettajat Sebastien Ogier ja Elfyn Evans ajoivat kaksoisvoittoon rallin MM-kauden päättäneessä Monzan MM-rallissa, Ogier varmisti maailmanmestaruuden ennen Evansia, ja Toyota nappasi valmistajien MM-tittelin.

Toyota saavutti kauden 12 MM-rallissa yhdeksän voittoa. Kaksoisvoittojakin tuli peräti viisi.

Japanilaisen autonvalmistajan pääjohtaja Akio Toyoda jakoi vuolaasti kiitoksia koko tiimille.

– Jokaisessa kilpailussa vähintään yksi miehistöistämme oli palkintokorokkeella. Heidän ansiostaan pystyin odottamaan katsoessani jokaista kilpailua, että joku kuljettajistamme voisi voittaa, Toyoda sanoi tallin tiedotteessa.

– Tämä talli on tehnyt Yaris WRC -autosta entistä vahvemman vuodesta 2017 lähtien. Kauden 2017 ensimmäisessä rallissa pyysin, että Yaris WRC:stä tehtäisiin vahvin auto kauden loppuun mennessä. Yaris WRC:llä on ajettu 59 kilpailua näiden viiden vuoden aikana, ja opimme paljon sekä voitetuista että hävityistä kisoista. Talli teki tästä viimeisestä Yaris WRC:stä kaikista vahvimman ja olen erittäin iloinen siitä.

Toyoda jakoi erityiskiitokset tallipäällikkö Latvalalle täysosumakauden päätteeksi.

– Kiitos Jari-Matille siitä, että tiimi pystyi hymyilemään. Aiemmin kuljettajana ollut Jari-Matti on johtaja, joka pistää aina kuljettajat etusijalle. Uskon, että kaikki kuljettajat pystyivät päättämään kauden hymyssä suin, koska kaikki päätökset on tehty kuljettajan näkökulmasta, Toyoda arvioi.

– Jari-Matti inhoaa häviämistä. Hän inhoaa sitä yhtä paljon kuin minä, ehkä jopa enemmänkin. Uskon, että hänen ratkaisunsa, jotka perustuvat ajattelutapaan ”inhoan häviämistä”, tekivät tiimistä vahvan.

Katso alta Jari-Matti Latvalan haastattelu Monzan MM-rallin päätteeksi. Juttu jatkuu videon alla.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,393431″ floating=”2″ ap mute]

 

Toyoda myönsi, että Latvalan työskentelytapa tallipäällikkönä teki häneen suuren vaikutuksen.

– Jari-Matti yllätti minut vielä yhdellä tavalla. Se oli hänen perinpohjainen kommunikaationsa tallin jäsenten kanssa. Näin tallin kuvaamalta videolta, kuinka hän oli toivottamassa hyvät huomenet jokaiselle erikseen aikaisessa aamuhuollossa.

– Kaikki 200 tiimimme jäsentä Suomessa, Virossa, Saksassa ja Japanissa ovat yhdistyneet tiiviiksi nipuksi, koska meillä on hänet. Arvostan häntä siitä, että hän on toteuttanut tavoitteemme kuljettajalähtöisestä ja perhemäisestä mutta samalla ammattimaisesta tallista, Toyoda kehui.

Lue myös nämä