Ott Tänak tuskaili taas autoaan – ”Mikään ei ole muuttunut”

Hyundain Thierry Neuville oli tuimassa vauhdissa Portugalin MM-rallissa perjantaiaamuna, vaikka oli ensimmäisenä autona reitillä.
Ott Tänak
Ott Tänak Kroatiassa keväällä 2024. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville on viiden erikoiskokeen jälkeen kisassa toisena vain 2,9 sekuntia rallia johtavaa Toyotan Takamoto Katsutaa perässä. Neuvillen eduksi aamun avauspätkällä tie oli kostea, eikä tienauraaminen ollut ongelma. Lenkin viimeiselle erikoiskokeelle Neuville pamautti pohjat.

Belgialaiskuski oli ainoa, joka lähti erikoiskokeelle neljällä pehmeällä renkaalla, vaikka keli oli jo kuuma.

– Mietin pitkään, että onko se oikea valinta. Minulla oli kaksi kovaa edellisellä pätkällä. Auto oli silloin levoton pehmeiden renkaiden myötä. Epäröin paljon, mutta noudatin suunnitelmaa ja se toimi, Neuville summasi.

Neuvillen mukaan myös renkaiden säästäminen oli avainasemassa aamun päätöspätkän hyökkäystä ajatellen.

– Tähän mennessä kaikki on mennyt aika hyvin. Onneksi ensimmäisellä pätkällä säilyi kosteutta tien pinnassa. Sillä pätkällä lähtöpaikka ei merkinnyt. Sen jälkeen oli vähän vaikeampaa. Onnistuimme hyvin säilyttämään renkaat kunnossa viimeiselle pätkälle, Neuville sanoi.

– Näimme jo viime vuonna, että Kalle ajoi siellä hyvän ajan. Tiesin, että se voi onnistua, jos vain saan pidettyä renkaat tarpeeksi hyvinä. Pystyin puskemaan ja sen pätkän aika oli hyvä.

Neuvillen tallikaveri Ott Tänak pääsi reitille paremmalta lähtöpaikalta, mutta virolainen on tuskaillut autonsa ajettavuutta. Tänak on rallissa neljäntenä 4,1 sekuntia kärjestä.

– En ole nauttinut kovin paljoa. Ei ole helppoa tottua autoon. On ajettava aika eri tavalla kuin mistä itse tykkään. Tosi kova työ on ollut. Yritän tosi kovaa, mutta on vaikeaa saada hyviä pätkäaikoja, Tänak totesi.

– Homma oli sama jo kisaa edeltävissä testeissä, eikä mikään ole siis muuttunut. Pitää vain tottua ja kompensoida tilanne mahdollisimman hyvin.

Lue myös nämä