Toyotan iso pomo jakoi kiitoksia Tommi Mäkiselle

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda vaikuttui Tommi Mäkisen johtaman Toyota Gazoo Racingin esityksestä viikonloppuna ajetussa Monte Carlon MM-rallissa.

Ott Tänak kurvaili Toyota-debyytissään komeasti toiseksi, ja Jari-Matti Latvala säesti kolmannella tilallaan kauden avausrallissa. Tallin kolmas kuljettaja Esapekka Lappi oli pitkään kiinni neljännessä sijassa, mutta viimeisellä erikoiskokeella pieksämäkeläinen ajoi mutkan leveäksi ja putosi lopputuloksissa seitsemänneksi.

– Haluan kiittää Tommia, tallin muita jäseniä sekä kaikkia kuljettajia ja kartanlukijoita, jotka pääsivät rallin varmasti maaliin, vaikka olosuhteet olivat äärimmäisen vaikeat sateessa, lumella, jäällä ja mudassa, tallin puheenjohtajana toimiva Toyoda suitsuttaa.

Toyoda painottaa, että WRC-tiimillä on töitä paiskittavana, jotta menestystä tulee myös seuraavissa osakilpailuissa.

– Tallilla on edessä vieläkin isompia haasteita: äärimmäistä kylmyyttä, korkeaa ilmanalaa, kovaa kuumuutta ja entistä vahvempia vastustajia. Keskitymme tekemään Yaris WRC -autosta vieläkin paremman maailman vaativimmilta erikoiskokeilta saatujen oppien pohjalta.

Toyota Gazoo Racing keräsi Monte Carlosta valmistajien MM-sarjaan 33 MM-pistettä, joilla se jakaa piikkipaikan M-Sport Fordin kanssa.

– Tämä oli loistava tapa aloittaa kausi. Mielestäni tämä oli tallimme vahvin esitys sen historian aikana, tallipäällikkö Mäkinen kehuu.

– Olen myös vaikuttunut siitä, miten nopeasti Ott on sopeutunut talliin, kuinka kova ammattilainen hän on ja kuinka nopeasti hän on oppinut kaiken. Olisi mahtavaa, jos asiat jatkuvat samalla tavalla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat