Toyotan iso pomo herkistyi Meksikon MM-rallin menestyksestä – ”Pääsimme vihdoin korkeimmalle korokkeelle”

Tommi Mäkinen ja Akio Toyoda
Toyotan WRC-tiimin pomo Tommi Mäkinen ja Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitiimin vahva alkukausi sai jatkoa varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa päättyneessä Meksikon MM-rallissa. 

Korkeassa ilmanalassa osin ajettava Meksiko ei ole kuulunut aiempina vuosina Toyotan vahvuuksiin, mutta tänä vuonna japanilaisvalmistaja saavutti rallissa ensimmäisen voittonsa. Sebastien Ogier nappasi ensimmäisen voittonsa Toyotalla. Ranskalaista täydensivät Neljänneksi sijoittunut Elfyn Evans ja viidenneksi yltänyt Kalle Rovanperä.

– Voitimme vihdoin Meksikon rallin, jossa meillä on ollut hankaluuksia sen jälkeen, kun palasimme takaisin WRC:hen. Onnittelut ja isot kiitokset Sebastien sekä Julien (kartanlukija Ingrassia), Toyotan nokkamies Akio Toyoda sanoo.

– Ensimmäisen kahden kauden aikana emme voineet taistella tässä rallissa moottorin ylikuumenemisen ongelmien vuoksi. Insinöörimme ovat tehneet kovasti töitä, jotta tämä asia on ratkaistu. Nyt pääsimme vihdoin ykköskorokkeelle. Haluankin kiittää heidän kaikkien kovaa työtä, Toyoda jatkaa.

Katso alapuolelta parhaan palat Meksikon MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332372″ ap mute ]

 

Koronaviruksen takia Meksikon rallin sunnuntain erikoiskokeet jäivät ajamatta. Toyoda arvostaa järjestäjien kovaa työtä.

– Kuulin järjestäjiltä ja paikallisilta ihmisiltä, että kaikki meni hyvin ja kisa järjestettiin turvallisissa olosuhteissa. Haluan kiittää myös heitä isosta työstä, jotta fanit saivat nauttia rallista. Myös kaikki kuskit ansaitsevat kiitoksen, koska he järjestivät hyvän show´n haastavista olosuhteista huolimatta, Toyota-pomo lausuu.

– Vaikka seuraava ralli Argentiinassa on lykätty, niin toivon todella, että fanit pääsevät nauttimaan rallista ja meidän Yaris WRC:tä mahdollisimman pian.

Lue myös nämä

  • Uusimmat