Hyundain tallipomo kritisoi tallinsa toimintaa – ”Meidän on analysoitava todella tarkasti virheemme”

Andrea Adamo. Kuva. Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain belgialaistähti Thierry Neuville koki takaiskun tämän kauden MM-taistossa, kun sunnuntaina Suomen aikaa päättyneessä Meksikon rallissa mies jäi ilman pisteitä. 

Neuville keskeytti perjantaina teknisen vian vuoksi, mutta jatkoi rallia lauantaina mielessään mahdolliset lisäpisteet kisan päättävältä Power Stage -erikoiskokeelta. Ne jäivät kuitenkin haaveeksi, kun rallin kolme viimeistä pikataivalta sunnuntaina jätettiin ajamatta, jotta tiimit pääsevät mahdollisimman nopeasti kotimatkalle koronavirustilanteen takia.

– Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan hankala meidän tallille. Ikävä kyllä meille tuli teknisiä ongelmia perjantaina, jonka myötä jäimme liikaa kärjestä. Sitä on aina vaikea hyväksyä, mutta tämä on osa lajia. Positiivista oli, että meillä olisi ollut vauhtia ajaa ihan voitosta asti, Neuville summasi rallin jälkeen.

– Lauantaina ajoimme pari pohja-aikaa ja ajoin muutenkin täysillä. Nyt meidän on tehtävä tiiminä kovasti töitä, jotta tällaisia ongelmia ei tule jatkossa.

Katso alapuolelta parhaan palat Meksikon MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

 

Toyota otti Hyundain vaisun kisan myötä 21 pisteen etumatkan valmistajien MM-sarjassa. Kauden kolmessa ensimmäisessä rallissa vain Monte Carlossa Hyundai napsi pari pistettä Tommi Mäkisen poppoota enemmän. Ruotsissa ja Meksikossa korealaisvalmistaja puolestaan jäi pahasti Toyotan jalkoihin.

– Emme voi kieltää, etteikö tämä ollut hankala ja mutkikas ralli meille moneltakin eri kantilta. Meidän olisi pitänyt saada parempia tuloksia. Meidän on analysoitava todella tarkasti virheemme, jottei niitä tule tulevaisuudessa. Kausi on kuitenkin vielä pitkä, tallipomo Andrea Adamo kertoi.

– Ilman perjantain pientä ulosajoa, olisi Ott taistellut voitosta. Hän nousi kuitenkin toiseksi, mikä on arvokas sijoitus koko tallille. Thierry ei taas saanut ansaitsemaansa tulosta tallin virheen vuoksi. Sitä hän ei ansainnut, Adamo jatkoi.

Neuvillen autossa oli sähkövika, mutta sen tarkemmin Adamo ei eritellyt, mikä virhe taustalla oli. Joka tapauksessa Hyundailta hajosi ensin Dani Sordon auto ja tovia myöhemmin Neuvillen menopeli. Sordon auton tulipalon aiheutti jäähdyttimen putken väljä kiinnitys, jonka myötä moottori ylikuumeni.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö